Meteoroloji'den yağış uyarısı

Meteoroloji taraından yapılan açıklamada Türkiye'nin Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava kütlesinin etkisi altına girdiği belirtildi.

Meteoroloji'den yağış uyarısı
  Edirne ' de dü ; n akşam saatlerinde başlayan yağmur , havanın soğumasıyla yerini kar yağışına bıraktı . Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Bulgaristan sınırındaki Lalapaşa İlç ; esi ' ne bağlı Hamzabeyli Kö ; yü ; ve ç ; evresine ise sabah saatlerinden yoğun kar yağışı başladı . Sınır Kapısı yolunda karayolları ekipleri kar kü ; reme ve tuzlama ç ; alışmalarına başladı .

Kar yağışı sınır kö ; yü ; nde oturanları da mutlu etti . Oturdukları kö ; y kahvesinden dışarı ç ; ıkanlar , lapa lapa yağan karın iç ; ine girerek kar topu oynadı ve kar ü ; stü ; nde gü ; reş tuttu .

Edirne Meteoroloji Mü ; dü ; rlü ; ğü ; yetkilileri , hava sıcaklığının en yü ; ksek 6 , en dü ; şü ; k 3 derece olduğu kent merkezine dü ; n geceden bugü ; n sabah saatlerine kadar 17 . 5 kilogram yağış dü ; ştü ; ğü ; nü ; , yağmurun ö ; ğleden sonra karla karışık yağmura dö ; nü ; şeceğini bildirdi .

TÜ ; RKİYE YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİNDE

Tü ; rkiye geneli yağışlı geç ; ecek . Hava sıcaklığı , Marmara ve Gü ; neydoğu Anadolu ' da 2 ila 4 derece azalacak .

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' den yapılan değerlendirmelere gö ; re , Tü ; rkiye geneli yağışlı geç ; ecek . Genellikle yağmur ve sağanak ; Doğu Karadeniz ' in iç ; kesimleri , Doğu Anadolu ' nun kuzey ve doğusu , Batı Karadeniz ' in iç ; kesimlerinin yü ; ksekleri , Kü ; tahya , Afyon , Bursa , Bilecik , Sivas , Kayseri , Ç ; ankırı , Eskişehir ve Ankara ' nın yü ; kseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor .

Hava sıcaklığı , Marmara ile Gü ; neydoğu Anadolu ' da 2 ila 4 derece azalacak , diğer yerlerde ö ; nemli bir değişiklik beklenmiyor . Rü ; zgar genellikle gü ; ney ve gü ; neybatı ( Lodos ) , Marmara ile zamanla Batı Karadeniz ve Kuzey Ege ' de kuzey ve kuzeydoğu ( Poyraz ) yö ; nlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek . Devlet Meteoroloji İşler i Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nden yapılan tahminlere gö ; re bö ; lgelerde hava şö ; yle olacak :

BÖ ; LGELERDE HAVA

MARMARA : Parç ; alı ve ç ; ok bulutlu , bö ; lge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı , gece Bursa ve Bilecik illerinin yü ; ksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geç ; ecek .

EGE : Parç ; alı ç ; ok bulutlu , bö ; lge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı , akşam saatlerinde Afyon ve Kü ; tahya ' nın yü ; ksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor .

AKDENİZ : Parç ; alı ç ; ok bulutlu , bö ; lge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı olacak .

İÇ ; ANADOLU : Parç ; alı ç ; ok bulutlu , ilk saatlerde doğusu , ö ; ğle saatlerinden itibaren batısı aralıklı yağışlı geç ; ecek . Yağışlar ; genellikle yağmur , Sivas ve Kayseri ile Eskişehir , Ç ; ankırı ve Ankara ' nın yü ; ksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması ö ; ngö ; rü ; lü ; yor .

BATI KARADENİZ : Parç ; alı ve ç ; ok bulutlu , bö ; lge geneli aralıklı yağışlı geç ; ecek . Yağışlar kıyılarında yağmur , iç ; kesimlerinde karla karışık yağmur ve yü ; kseklerinde kar şeklinde olacak .

ORTA VE DOĞU KARADENİZ : Parç ; alı ve ç ; ok bulutlu , gece saatlerine kadar bö ; lge geneli aralıklı yağışlı geç ; ecek . Yağışların ; genellikle yağmur ve sağanak , Doğu Karadeniz ' in iç ; kesimlerinde karla karışık yağmur , yü ; kseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor .

DOĞU ANADOLU : Parç ; alı ç ; ok bulutlu , bö ; lge geneli aralıklı yağışlı geç ; ecek . Yağışların : genellikle karla karışık yağmur ve kar , Malatya ve Elazığ ç ; evrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor . Sabah ve gece saatlerinde bö ; lge genelinde buzlanma ve don olayı gö ; rü ; lecek

GÜ ; NEYDOĞU ANADOLU : Parç ; alı ç ; ok bulutlu , bö ; lge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geç ; ecek .