Köylüler sulama göleti istiyor

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Gökçeler Köyü halkı, arazilerini sulayabilmek için devletten sulama göleti istiyorlar.

Köylüler sulama göleti istiyor
Köylüler sulama göleti istiyor
Köy Muhtarı İbrahim Payçu devletin köyün bitişiğinde 60 yıl önce yapılmış sel önleme havzasını sulama göletine dönüştürebileceğini, köy halkının da bu çalışmalara gönüllü olarak destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

Sel önleme havzasının sulama göletine dönüştürülmesi için coğrafi yapı doğal şartların buna müsait olduğunu dile getiren Gökçeler Köyü Muhtarı İbrahim Payçu, yaklaşık 12 bin metrekarelik bir alanı kaplayan sel önleme havzasında kendiliğinden biriken yağmur sularının boşa akmasına gönüllerinin rıza göstermediğini kaydetti.

Köyün altındaki yaklaşık 2 bin dekarlık alanın sulu tarıma çok müsait bir konumda bulunduğuna dikkat çeken muhtar Payçu, sulama imkanı olmadığından bölgede kuru tarım yapmak zorunda kaldıklarını vurguladı.

Devletin sel önleme havzasını gölete çevirmesiyle vatandaşların kuru tarımdan sulu tarıma geçerek daha çok gelir elde edeceklerini ifade eden muhtar Payçu, konuyu görüşmek üzere önümüzdeki günlerde Devlet Su İşleri (DSİ) Kütahya Bölge Müdürlüğüne ziyarette bulunacağını kaydetti. Payçu ,bölgede yapılacak bir teknik incelemenin Gökçeler köyü halkının sulama göleti istemekte ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkaracağından emin olduğunu söyledi.