Kara hastalığıyla mücadele edilecek

Karakoşnili hastalığıyla mücadele kapsamında oluşturulan komisyon Orhangazi'de çiftçilerle bir araya geldi.

Kara hastalığıyla mücadele edilecek
  Orhangazi Kaymakamlığı ve İlç ; e Tarım Mü ; dü ; rlü ; ğü ; tarafından tertiplenen bilgilendirme toplantısı kaymakamlıkta yapıldı . Uludağ Ü ; niversitesi Ziraat Fakü ; ltesi Bitki Koruma Bö ; lü ; mü ; nden akademisyenler ile Bursa İl Ö ; zel İdaresince oluşturulan komisyon ü ; yelerinin katıldığı toplantıda , bu yıl ü ; reticiyi son derece mağdur eden hastalıkla mü ; cadelenin yö ; ntemleri masaya yatırıldı . Akademisyenler , toplantıya katılan ü ; reticilerin sorularını da cevaplarken , hastalıkla mü ; cadelede başarının , karakoşnilin yumurtlama ve nimf ç ; ıkış periyotlarının tam zamanında yakalanması ve bu dö ; nemde ilaç ; lama yapılmasıyla mü ; mkü ; n olabileceği belirtildi .

İl Genel Meclisi Karakoşnili Araştırma Komisyonu Başkanı Ercan Barutç ; u , ' Bu yıl ilk kez bö ; yle bir komisyon kuruldu . Komisyon ilk toplantısını Mudanya ' da gerç ; ekleştirdi . Karakoşnili hastalığı bu yıl bü ; yü ; k zararlara sebebiyet verdi . Biz komisyon olarak tü ; m bö ; lgelerde incelemelerimizi tamamladıktan sonra raporumuzu hazırlayıp İl Genel Meclis Başkanlığına sunacağız . Rapor İl Genel Meclisi ' nde değerlendirildikten sonra Tü ; rkiye Bü ; yü ; k Millet Meclisi ' ne sunulacak ' dedi .

UÜ ; Ziraat Fakü ; ltesi Bitki Koruma Bö ; lü ; mü ; ö ; ğretim ü ; yesi Yar . Doç ; . Dr . Alper Kumral , zeytin ağacındaki potansiyel zararlılar , ü ; reme ç ; eşitleri ve dö ; nemleri , direnç ; leri ve karakoşnilinin etkenleri hakkında bilgi verdi . Kumral , dü ; nyada tarımda zararlılarla mü ; cadelenin her geç ; en gü ; n zorlaştığını , karakoşnili hastalığındaki en bü ; yü ; k amilin kış şartlarının yü ; ksek sıcaklıklarda geç ; mesi ve nem oranının yü ; ksek olması olduğunu dile getirdi .