İsrail Mısır sınırına duvar örüyor

İsrail hükümetinin yaptığı açıklamada, Mısır üzerinden gelen kaçak göçmen ve militanların ülkeye girişlerini engellemek için, Mısır sınırına duvar örüleceği belirtildi.

  Duvar , biri Kızıldeniz ' deki Eilat kenti , diğeri de Gazze Şeridi ' nin ucu olmak ü ; zere sınırın iki bö ; lgesinde inşa edilecek .

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu , bu kararın İsrail ' in Yahudi ve demokratik karakterini koruma amacını taşıdığını , sığınmacılara kapılarını aç ; ık tutmaya devam edeceklerini sö ; yledi .

Son yıllarda Mısır ü ; zerinden İsrail ' e binlerce kaç ; ak gö ; ç ; menin geldiği belirtiliyor .

Mısır polisi Mayıs ayından bu yana ç ; oğu Afrikalı 17 gö ; ç ; men ö ; ldü ; rdü ; .

Mısır ü ; zerinden İsrail ' e en fazla kaç ; ak gö ; ç ; men akınının olduğu ü ; lke Eritrea . Bu ü ; lkeyi , Etiyopya ve Sudan izliyor .

266 kilometre uzunluğundaki sınırda ana sızma noktalarına dikilecek duvarın iki yıl iç ; inde tamamlanması ö ; ngö ; rü ; lü ; yor . Sınıra gelişmiş izleme cihazları da yerleştirilecek .

' Mısır ' a haber verilmedi '
Duvarın 270 milyon dolara mal olması bekleniyor .

Binyamin Netanyahu , kararın onaylanmasından sonra yaptığı aç ; ıklamada , ' İsrail ' in gü ; ney sınırlarını kaç ; aklara ve terö ; ristlere kapamak iç ; in bu kararı aldım . Bu İsrail ' in Yahudi ve demokratik karakterini gü ; vence altına almaya yö ; nelik stratejik bir karar ' dedi .

Netanyahu , gü ; ney sınırlarından her yıl onbinlerce yasadışı gö ; ç ; menin ü ; lkelerine gelmesine izin vermeyeceklerini sö ; yledi .

Mısır gü ; venlik yetkilileri , İsrail ' in bu planlarından haberleri olmadığını , duvarın İsrail topraklarında inşa edilmesi halinde bir itirazları olmayacağını belirttiler .

İsrail , vatandaşlarını koruma gerekç ; esiyle Batı Şeria ' nın ç ; evresine de duvar ö ; rü ; yor .