İETT'den İstanbulkart açıklaması

İETT Genel Müdürlüğü, 2009 yılında düzenlenen indirimli ve ücretsiz seyahat kartlarının geçerlilik süresinin ikinci bir emre kadar uzatıldığını bildirdi.

İETT'den İstanbulkart açıklaması
  İETT ' den yapılan aç ; ıklamada , 2010 yılında Akbil ' in yerini alması planlanan İstanbulkart ' ın dağıtımının bir sü ; reliğine ertelenmesi nedeniyle , 2009 yılında dü ; zenlenen indirimli ve ü ; cretsiz seyahat kartlarının geç ; erlilik sü ; resinin ikinci bir emre kadar uzatıldığı belirtildi .

Aç ; ıklamada , sistemin tamamlanmasının ardından bu yıl iç ; in kart başvurusunda bulunmuş eğitim kurumu ve şahısların ç ; eşitli duyuru araç ; larıyla bilgilendirileceği ifade edilerek , şö ; yle denildi . ' ' Araç ; takip , filo yö ; netimi ve yolcu bilgilendirme sisteminden oluşan ' Akyolbil Projesi ' nin eksiksiz hayata geç ; irilmesinde bü ; yü ; k ö ; nem taşıyan ve banka kartı şeklinde tasarlanan İstanbulkart , toplu taşıma araç ; larına yerleştirilecek geç ; iş cihazlarına gö ; sterilerek kullanılacak . İlk aşamada Akbil ile paralel uygulanacak sistem , daha sonra tek başına yaygınlaştırılacak . İstanbulkart ' a yerleştirilecek ç ; ipler sayesinde yolcu yoğunluğunun yaşandığı hat ve gü ; zergahlar takip edilecek . Bö ; ylece hatlar gerç ; ek zamanlı verilere dayalı olarak yö ; netilerek verimli hale getirilecek . İstanbulkart ' ta geç ; erlilikle ilgili sü ; re uzatımları ç ; ip sayesinde elektronik ortamda yapılacağından her yıl yenilenmesi ihtiyacı ortadan kalkacak . ' '