Huğlu ekonomik krizi aştı

Av tüfeği üretiminde sayılı firmalar arasında olan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi, ekonomik krizi küçük çaplı da olsa yeni pazarlar kazanarak aştı.

Huğlu ekonomik krizi aştı
  Konya ' nın Beyşehir ilç ; esine bağlı Huğlu beldesinde kurulu bulunan Huğlu Av Tü ; fekleri Kooperatifi bü ; nyesinde faaliyet gö ; steren silah fabrikasının geride kalan 2009 yılında krizden etkilense de hedeflediği satış ve ciro rakamına ulaştığı bildirildi .

Huğlu Av Tü ; fekleri Kooperatifi Başkanı Ö ; mer Kızılkaya , 2008 yılının Amerika Birleşik Devletleri ' nde ( ABD ) patlak veren global ekonomik kriz nedeniyle tü ; m sektö ; rler gibi silah sanayisinin de olumsuz yö ; nde etkilendiğini , en ö ; nemli pazarları olan ABD ' den gelen siparişlerin yü ; zde 60 oranında azalması ü ; zerine zor bir dö ; nem yaşadıklarını ve bir ç ; ıkış yolu aramak zorunda kaldıklarını sö ; yledi .

Geride kalan 2009 yılının bir ö ; nceki yıla gö ; re , Huğlu Av Tü ; fekleri Kooperatifi aç ; ısından krizden etkilenilse de olumlu geç ; tiğini anlatan Kızılkaya , hedefledikleri satış ve ciroya ulaştıklarını bildirdi . Oldukç ; a zor geç ; en 2008 yılında 21 bin adet gerç ; ekleşen av tü ; feği ü ; retiminin 2009 yılında 26 bin rakamlarına ulaştığını ve bunların tamamını gerek iç ; gerekse dış piyasada sattıklarını dile getiren Kızılkaya , &ldquo ; 2009 yılında en ö ; nemli ihracat yaptığımız ü ; lke olan ABD ' den gelen siparişlerin dü ; şmesi ü ; zerine yeni pazar arayışlarımız oldu . Bu dö ; nemde Uzakdoğu ve Gü ; ney Afrika ü ; lkeleri ile kü ; ç ; ü ; k ç ; aplı da olsa yaptığımız bağlantıların yanı sıra , iç ; piyasada gerek ithalattan kaynaklanan sıkıntılar bize olumlu bir gelişme olarak yansıdı , gerekse dö ; viz kurunun yü ; ksek olmasının avantajlarını yaşadık . Doğrudan ithalatla alakası olmayan av tü ; feklerimizde ise iç ; piyasada iyi satışlar yaptık . Yani ABD pazarında yaşadığımız aç ; ığı , bu yolla kapatmayı bildik . 2009 ' da istenilen seviye bu değildi ama en azından bu kriz ortamında hem ü ; retim kapasitemizi bir ö ; nceki yıla gö ; re yü ; kselttik ve bu imalatın tamamının satışını gerç ; ekleştirdik . Yani 2009 yılı başlarında global ekonomik kriz nedeniyle yaşanan ö ; ngö ; rü ; sü ; zlü ; ğe rağmen , genel manada hedeflediğimiz yere 2009 yılı iç ; in ulaştık diyebiliriz&rdquo ; dedi .
Ekonomik krizin etkilerinin devam ettiği 2010 yılı iç ; in daha umutlu olduklarını da dile getiren Kızılkaya , ABD pazarında yine eski seviyeleri yakalayabilmek iç ; in yaptıkları gö ; rü ; şmelerden olumlu netice aldıklarını , bu yıl ü ; retim kapasitesini 35 bin adet seviyelerine ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti . Ü ; retim kapasitesinin artmasının yeni istihdam kapılarının aç ; ılması anlamına da gelebileceğini dile getiren Kızılkaya , bunun iç ; in gayret gö ; sterdiklerini , yeni modellerle girmek istedikleri 2010 sezonu iç ; in oldukç ; a umutlu olduklarını sö ; zlerine ekledi .