Borcundan dolayı satılıyor

Zonguldak'ta 'Şahinaz Anne' olarak tanınan genelev kraliçesi Şahinaz Karakuş'a komşu genelev, 150 bin liralık borçla icraya düştü.

  Yayınlanan ilana gö ; re , genelev 175 bin liralık esas değerle satışa ç ; ıkarıldı . İlandaki &ldquo ; İyi mevkide&rdquo ; tanımı dikkati ç ; ekti .

Zonguldak ' ın genelev kraliç ; esi , ' Şahinaz Anne ' olarak tanınan Şahinaz Karakuş ' un Ontemmuz Mahallesi ' ndeki genelevinin yan komşusu borç ; ları nedeniyle icralık oldu . İcralık . com ' da yer alana ilana gö ; re , genelev Zonguldak belediye binasına ve Zonguldak tren istasyonuna ç ; ok yakın . İlanda genelevin &ldquo ; iyi bir mevki&rdquo ; de olduğu vurgulanıyor . Zonguldak 3 ' ü ; ncü ; İcra Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nde aç ; ık artırma ile satışa ç ; ıkarılacak genelevin 150 bin TL ' lik borcu nedeniyle icralık olduğu belirtiliyor . İlana gö ; re , genelevin satışa esas değeri ise 175 bin lira . 2007 ' ye 2408 dosya numarasıyla http : //www . icralik . com/ adresinde yayınlanan ilanda , &ldquo ; Zonguldak ili , Merkez İlç ; e , Ontemmuz Mahallesi , 1 Nolu Acılık Sokak ' ta 200 ada 5 parselde 629 . 21 metrekare arsa niteliğinde , taşınmaz ile ü ; zerinde mevcut 3 katlı kargir yapı tarzında inşa edilmiş , genelev olarak kullanılmaktadır&rdquo ; denildi .

ULAŞIMI KOLAY

İlana gö ; re , Zonguldak belediye binasına ve Zonguldak tren istasyonuna ç ; ok yakın olan genelevin trafik yö ; nü ; nden ulaşımın kolaylıkla sağlandığı ilanın iki yerinde ö ; zellikle vurgulandı . Bulunduğu konum ve ç ; evre ö ; zellikleri aç ; ısından iyi bir mevkide olduğu belirtilen genelevin , belediyenin tü ; m altyapı hizmetlerinden yararlandığı da belirtildi . &ldquo ; Eski yapı olup ahşap gö ; rü ; nü ; mü ; vardır&rdquo ; denilen genelevin binasının da dışının sıvalı-boyalı , ü ; zerinin ç ; atılı , ısıtma sisteminin sobalı olduğu ifade edildi . Genelevin ü ; st katı hol-banyo-wc 6 oda şeklinde 71 bin 98 metrekareden oluşuyor . Orta katı da hol-banyo-wc ve 5 odadan oluşuyor . 5340 metrekarellik alt katta ise banyo-wc-2 oda ve giriş holü ; yer alıyor .

MAHALLELİ ŞİKAYETÇ ; İ

Ontemmuz Mahallesi ' nin muhtarı Sü ; leyman Kavşut , icralık olan genelevin bulunduğu ada iç ; inde 6 genelevin daha yer aldığını belirterek , &ldquo ; Bu icralık ev Şahinaz anne dediğimiz Şahinaz Karakuş ' un evlerinin yanında . Buradaki iş sahipleri bu genelevlerin kapanması iç ; in valiliğe başvurmuştu . Ç ; ü ; nkü ; tren istasyonunun karşısında iyi bir alanda . Ö ; ğrenciler geç ; iyor . Bir de yakınına kö ; prü ; yapıldı , iyice gö ; ze batıyor . Aileler de şikayetç ; i . Bir tanesinin satılması ç ; ö ; zü ; m olmaz&rdquo ; dedi .

BİZİM EVLER DEĞİL

2006 ' da 86 yaşındayken yaşamını yitiren Şahinaz Karakuş ' un torunu Cevat Laç ; in , icralık olan genelevin Karakuş ' a ait olmadığını belirterek , &ldquo ; Biz zaten genelevleri kiraya verdik . İşimiz değil . Ama o icralık olan genelevin işletmecisi Kamil Demir&rdquo ; diye konuştu .

GENEL EV DE VAR PIRLANTA YÜ ; ZÜ ; K DE

İcra ihalelerinin ç ; ok farklı hikayelere ev sahipliği yaptığını vurgulayan Can Emrah Ö ; zoral , &ldquo ; Kuruç ; eşme Arena , pırlanta yü ; zü ; k , Doremi iç ; ç ; amaşırı fabrikası , ç ; ipura balık , tekerlekli sandalye icralık ü ; rü ; nlerin bazıları . Daha ö ; nce Kahramanmaraş Genelevi de satışa ç ; ıkmış ancak daha sonra ihale borç ; lu alacaklı anlaşması nedeniyle iptal edilmişti&rdquo ; dedi .

İLK SATIŞ 5 MART ' TA

GENELEVİN ilk satışı 5 Mart ' ta 11 . 00 ' dan 11 . 10 ' a kadar , eğer alıcısı ç ; ıkmazsa ikinci satışı da 15 Mart ' ta 11 . 00 ' dan 11 . 10 ' a kadar aç ; ık artırmayla yapılacak . Peşin para ile yapılacak satışın aç ; ık artırmasına katılmak isteyenlerin değerin yü ; zde 20 ' si oranında teminat mektubu vermesi gerekiyor .

ZONGULDAK KARIŞMIŞTI

ZONGULDAK , daha ö ; nce belediye başkanlarının genelevleri kapatma tartışmalarını da yaşamıştı . Zonguldak genelevinin , yanı başına yapılan sanayi sitesinin ardından ç ; ok katlı işyerleri , alışveriş merkezleri ve dershaneler yapılınca belediye genelevleri kaldırma girişiminde bulunmuştu . Ancak tartışmalar ü ; zerine Zonguldak ' taki yerel bir gazeteye konuşan genelev patroniç ; esi Şahinaz Karakuş , &ldquo ; Buradaki haklarımızın korunması kaydıyla , arsa tahsis edilirse gider oraya yeni evleri yaparız . Uzak yere kırdı-kaç ; tısı da gelir . Ama olsun . Şimdiki genelevin olduğu yeri de ç ; oluk ç ; ocuğum değerlendirir&rdquo ; demişti .

KAHRAMANMARAŞ VE GAZİANTEPTE İCRALIK OLMUŞTU

Kahramanmaraş ' ta 4 ' ü ; ncü ; İcra Mü ; dü ; rlü ; ğü ; borç ; ları ö ; denmediği iç ; in haczedilen genelevi aç ; ık artırmayla satışa ç ; ıkarmıştı . Gaziantep 2 ' nci Sulh Ceza Mahkemesi de bir icra davasını kesin hü ; kme bağlayarak dava ' genelevin ' satılması yö ; nü ; nde karar vermişti . Kahramanmaraş genelevi 338 bin 938 muhammen bedel ü ; zerinden , Gaizantep genelevi ise 197 milyar muhammen bedelle aç ; ık artırmaya ç ; ıkarıldı . Kahramanmaraş genelevinin aç ; ık artırması borç ; lu alacak anlaşmasıyla iptal edilmişti .

Kaynak : Vatan