3 kardeşin yardımına Devlet koştu

İstanbul Beyoğlu'nda darp edilmiş halde bulunan B.K.'nin, Adana'da yaşayan 3 kardeşi, Çocuk Esirgeme Kurumu Adana İl Müdürlüğü gözetimi altına alındı.

Kozan Kaymakamlığı görevlileri, B.K'nın ilköğretim öğrencisi 3 kardeşini Turgutlu köyünden alarak Kaymakamlık binasına getirdi. Kaymakam İzzettin Sevgili, alınan yeni kıyafetlerle giydirilen çocuklara çikolata ve şeker ikram etti.

Çocukların bakımlarını yürüten teyzesi ve dayısı da toplantıda hazır bulundu. Daha sonra Adana'ya gönderilen 3 kardeş, SHÇEK İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından istismara uğramış ya da uğraması muhtemel çocukların devlet korumasına alınma zorunluluğu nedeniyle gözetim altına alındı. Yaşları 6 ile 11 arasında değişen Adem, Ferdi ve Süleyman adındaki kardeşlerin bakımı ve eğitimini devlet karşılayacak.

SHÇEK Adana İl Müdürü Fazıl Doğanç, 3 kardeşi Kozan Kaymakamlığı'ndan teslim aldıklarını belirterek, Adana'da TOKİ'nin kimsesiz çocuklar için yaptığı 'Sevgi Evleri'nde barındıracaklarını söyledi. Doğanç, devletin verdiği karar doğrultusunda hareket edeceklerini aktardı.