11 adrese örtülü ödenek baskını

Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanlığı döneminde örtülü ödeneğin 7 milyonluk kısmının nereye harcandığıyla ilgili 11 ayrı adrese baskın düzenlendi.

11 adrese örtülü ödenek baskını
  Ergenekon sanığı eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur dö ; neminde kullanılan Jandarma Genel Komutanlığı ' na ait 13 milyon Lira ' lık ö ; rtü ; lü ; ö ; deneğin 7 milyon Lira ' lık kısmının 5 ayrı kişinin hesabına aktarıldığı iddiasıyla ilgili soruşturma genişliyor . Ö ; nceki gü ; n Ergenekon ' un tutuklu sanığı Jandarma İstihbarat Dairesi eski Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersö ; z , tedavi gö ; rdü ; ğü ; İstanbul Ü ; niversitesi Tıp Fakü ; ltesi Hastanesi ' nde Ergenekon savcısı Fikret Seç ; en ve BDDK mü ; fettişleri tarafından yaklaşık 15 saat sorgulanmış ve ö ; rtü ; lü ; ö ; deneğinin 7 milyon Lira ' lık kısmının nerede kullanıldığı sorulmuştu .

BENDEN Ö ; NCE KULLANILDI

Ersö ; z ' ü ; n kendisi gö ; reve gelmeden ö ; nce sö ; z konusu ö ; deneğin istihbari takip araç ; ları alımında kullanıldığını iddia ettiği , kendisinin sadece ö ; deme kayıtlarının tutulduğu envanter defterinin arşive kaldırılmasına ilişkin tutanağa imza attığını sö ; ylediği belirtildi . Ersö ; z bir ç ; ok ü ; st rü ; tbeli askerin de evrakta imzası bulunduğunu iddia etti .

GENERALLERİN EVLERİ ARANDI

Dü ; n de İstanbul Terö ; rle Mü ; cadele Şubesi ekipleri , Ersö ; z ' ü ; n kaldığı hastane odası , emekli orgeneraller Şener Eruygur , Hurşit Tolon ile ö ; deneğin hesaplarına aktarıldığı ö ; ne sü ; rü ; len beş kişinin evlerinin de aralarında bulunduğu İstanbul ' da 10 , Ankara ' da bir adrese eş zamanlı baskın dü ; zenledi . Ersö ; z ' ü ; n İç ; Hastalıkları Servisi ' ndeki odasına saat 19 . 00 sıralarında giren polisler , saat 23 . 00 ' da ellerinde yarısı dolu bir ç ; ö ; p poşetiyle binadan ayrıldı .

EŞİNDEN TATAR Ö ; RNEĞİ

Arama yapılan yerler arasında Ersö ; z ' ü ; n eşi Muzaffer Ersö ; z ' ü ; n Ankara Ç ; ayyolu ' ndaki evi , Ersö ; z ' ü ; n kayınvalidesinin İstanbul Ü ; skü ; dar ' daki evi ve kardeşinin eski eşine ait işyerlerinin de olduğu ö ; ğrenildi . Muzaffer Ersö ; z , arama sonrası , intihar eden Albay Ali Tatar ' ı kastederek &ldquo ; Eşimi ö ; ldü ; rmek istiyorlar . Hastanede mahvetmişler . Hasta insana gelmişler . Buyursunlar , ö ; zgü ; rler . Ö ; yle bir ö ; zgü ; rlü ; k var ki , herkes istediğini yapabiliyor&rdquo ; dedi .

AVUKAT BELGE AÇ ; IKLAYACAK

Ersö ; z ' ü ; n avukatı Ali Rıza Dizdar , VATAN ' a yaptığı aç ; ıklamada Ergenekon Savcısı Zekeriya Ö ; z ' ü ; n başvurusu ü ; zerine İstanbul 10 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nden alınan karar doğrultusunda arama yapıldığını belirterek &ldquo ; Ö ; rtü ; lü ; ö ; denekle ilgili değil . Ergenekon ' a delil toplandı . Ergenekon ö ; rgü ; tü ; bilgi ve belgelerin araması mahkeme kararında bu yazıyor . Ergenekon bilgi ve belgeleri bu yukarıdaki hastanede arandı . Almadıkları iki şey var , şu anda cebimde . Bir belge var ki alın diye ısrar ettim ama almadılar . Yarın ( bugü ; n ) 09 . 30 ' da DGM ' de belgeyi hepinize gö ; stereceğim&rdquo ; dedi .

Ersö ; z ' ü ; n odasında arama yapılırken hastane ö ; nü ; ne gelen kızı Fulya Ersö ; z sinir krizleri geç ; irerek bileklerini kesti . Kan iç ; inde kalan Fulya Ersö ; z &ldquo ; Bu kaç ; ıncı intiharım biliyor musunuz? İnsanların onur , gurur ve şerefi var biliyor musunuz? İnsanlar sırlarıyla ö ; lmü ; yor . Babam hasta , o haliyle bile iftira ediyorsunuz yeter artık yeter . İnsanların aileleri ve şerefleri var . Murat Gü ; ngö ; ren ' den , savcı Ö ; z ' den , polislerden , herkesten şikayetç ; iyim&rdquo ; şeklinde bağırdığı duyuldu . Durumu iyi olan Fulya Ersö ; z , babası tutukluyken kalp krizi geç ; irdiğinde de intihara kalkışmıştı .


İFADELERİ ALINACAK

Ergenekon savcıları ile BDDK mü ; fettişlerinin Ergenekon ' un tutuksuz sanıkları emekli orgeneraller Şener Eruygur , Hurşit Tolon , tutuklu sanık emekli Albay Hasan Atilla Uğur ve paranın hesaplarına aktarıldığı iddia edilen 5 kişinin de ö ; rtü ; lü ; ö ; denekle ilgili ifadesini alması bekleniyor .

ERSÖ ; Z ' Ü ; N KIZI SİNİR KRİZİ GEÇ ; İRDİ

Arama haberlerini televizyonlardan alan Levent Ersö ; zü ; ' ü ; n kızı Fulya Ersö ; z , sinir krizi geç ; irerek gazetecilere bağırdı . Fulya Ersö ; z ' ü ; n bileklerinin kesilmiş ve kanlar iç ; inde olduğu gö ; zlerden kaç ; madı .

İŞTE HABER AİT VİDEO