Windows 7'nin ders aldığı hata

Microsoft, Vista'da hata yaptığını kabul etti! İşte Windows 7 ile tekrarlanmayacak hata...

Windows 7'nin ders aldığı hata
  Windows 7 ' nin iki farklı hedef kitlesiyle ilgili haberler yaptık ama pek yer vermediğimiz ve ö ; nemli bir hedef kitlesi kü ; ç ; ü ; k iş yerleri oldu .

Microsoft ' un kü ; ç ; ü ; k işletmeler stratejisi , bilişim ve iş dü ; nyasının detaylarına ışık tutan , ilgi ç ; ekici bir konu . Bu ilginç ; detaylardan biri de Microsoft ' un kü ; ç ; ü ; k işletme tanımı : 5 ila 100 ç ; alışana sahip şirketler . Orta boy tanımı 100 ila 1000 ç ; alışanı olan işletmeler oluyor . Tü ; rkiye ' de iki sınıfı birden KOBİ : Kü ; ç ; ü ; k Orta Bü ; yü ; klü ; kte İşletmeler olarak da sınıflandırıyoruz .

Belirli bir ö ; lç ; eğin altındaki işletmeler de , Windows Home Premium ' da sunulan ö ; zelliklerden daha fazlasına ihtiyaç ; duyuyor . Ancak lisans ü ; cretlerinin kü ; lfeti , daha ü ; st sü ; rü ; mlerde oldukç ; a artıyor . Bu şirketlerin alımları da dev şirketler kadar bü ; yü ; k olmadığı iç ; in pazarlık gü ; ç ; leri de kısıtlı . En azından bu durum eskiden bö ; yleydi . . .

Professional ö ; zellikler

Microsoft , Windows 7 Home Premium ile Enterprise sü ; rü ; mü ; arasında Windows 7 Professional ' ı sunuyor . Yurt dışında tam sü ; rü ; mü ; 299 dolar olan bu işletim sistemi , 119 ila 199 dolar arasında satılan Home Premium ' dan ciddi şekilde daha pahalı . Ancak işletmelerin ihtiyaç ; duyduğu ağ ve gü ; venlik ö ; zelliklerine sahip .

Windows 7 Professional ile uzaktan masaü ; stü ; yö ; netimi , bulunduğu yeri algılayan printer bağlantısı ö ; zelliği , şifreli dosya sistemi , Windows XP Mode ile sanallaştırma gibi olmazsa olmaz denebilecek ö ; zelliklere sahip . Aslında bu sü ; rü ; mü ; n ö ; zellikleri , evinde birden fazla bilgisayar olan , ileri dü ; zey bir kullanıcının da isteyeceği ö ; zellikler .

Şirketler iç ; in daha da ö ; nemli olan , bir Windows 7 bilgisayarı kolayca şirket ağına bağlayabilmek . Burada kasıt Ethernet kablosunu takıp internete ve ağa bağlanmak değil , şirket ağı ü ; zerinde işlemler yapabilmek .

Vista ' daki hata ve yeni seç ; enekler

Microsoft bu ihtiyaç ; ların farkına vararak Windows 7 Professional kurulu PC ' leri Dell , Lenovo ve Hewlett-Packard gibi ortaklarıyla hazırlayıp sunmaya başladı .

Windows Ticari Ü ; rü ; n Yö ; netim Grubundan bir direktö ; r olan Sandrine Skinner , pazarlama ve gelir fırsatını gö ; rdü ; klerini belirtti . Microsoft kü ; ç ; ü ; k işletmeler iç ; in Windows 7 sü ; rü ; m seç ; imi rehberleri de hazırlıyor . Gelecek planlarında yardımcı olmayı amaç ; lıyor .

Skinner , Windows Vista dö ; neminde kü ; ç ; ü ; k işletmelere yeterince ö ; nem verilmediğini belirtiyor . Microsoft , Windows 7 ile birlikte bu hatasını tekrarlamamaya kararlı gö ; rü ; nü ; yor .

Bu da işletmeler iç ; in gü ; zel bir gelişme . Ç ; ü ; nkü ; Windows 7 Professional kurulu hazır sistemler hem şirket ihtiyaç ; ları gö ; zetilerek hazırlanmış , uygun donanıma sahip ü ; rü ; nler olabilir , hem de fiyat konusunda avantaj sağlayabilir . Microsoft , kü ; ç ; ü ; k işletmeler iç ; in ö ; zel programlar sunmaya Fransa ' da başladı ve bunu diğer ü ; lkeler takip edecek .

Daha fazlası iç ; in www . chip . com . tr sitesini ziyaret edebilirsiniz .