Uğur Mumcu'nun oğlu liboş mu?

Ahmet Kekeç bugünkü köşe yazısında Uğur Mumcu'nun oğlu ile ilgili bir yazı yazdı.

Uğur Mumcu'nun oğlu liboş mu?
  İşte Star gazetesinin yazarı Ahmet Kekeç ; ' in yazısı :

Bir &ldquo ; istihfaf&rdquo ; ç ; abası iç ; inde değilim . &ldquo ; Uğur Mumcu ' nun oğlu&rdquo ; ifadesini de , &ldquo ; liboş&rdquo ; yakıştırmasını da kü ; ç ; ü ; ltü ; cü ; bulurum .

Fakat dü ; zey bu . . .

Bizde liberalizmle ilgili tartışmalar &ldquo ; liboş&rdquo ; seviyesini aşamıyor .

Murat Belge bir toplantı vesilesiyle bizzat gitmiş , Avrupa ' da liberaller arasında bulunmuş , liberalizm tartışmalarına ve bu konudaki geniş mü ; ktesebata şahit olmuş da , şaşkınlıkla anlatıyordu : AB ' ye aday koskoca Tü ; rkiye ' nin liberalizm konusundaki birikimi maalesef &ldquo ; liboş aşağılaması&rdquo ; dü ; zeyinde . . .

Bö ; yledir .

Liberalizm bahsi , gazetelerde kö ; şe tutmuş aklı ve zekâ ; sı kıt ulusalcı takımının kü ; fü ; r jargonunda &ldquo ; liboş&rdquo ; a dö ; nü ; ştü ; ğü ; iç ; in , bir sü ; re daha &ldquo ; bö ; yle olmaya&rdquo ; devam edecek .

Dü ; n , &ldquo ; t24&rdquo ; adlı sitede bir rö ; portaj okudum .

Evet , yine o site .

Rö ; portajı yapan kişi , Selin Ongun . . .

Evet , yine o gazeteci .

Selin Ongun , ç ; ok iyi bir iş yapmış , Birgü ; &bull ; gazetesi yazarı Ö ; zgü ; r Mumcu ' yu konuşturmuş .

Rö ; portajı okuyunca , bir kez daha Murat Belge ' ye hak verdim . Ç ; ü ; nkü ; , ilerlemeci entelijansiyamız , Ö ; zgü ; r Mumcu ' nun ne anlattığına , kendisini nasıl konumlandırdığına , İlhan Selç ; uk ve Cumhuriyet gazetesi konusunda ne sö ; ylediğine değil , nerede durması yahut durmaması gerektiğine bakacak ( İlhan abi ' nin yanında durması tercih edilir ) ve kafadan yargıyı yapıştıracak : &ldquo ; Uğur Mumcu ' nun oğlu liboş olmuş . &rdquo ;

Evet , fazla değilse de , birazcık ö ; yle olmuş .

Fena da olmamış hani . . . Yakışmış .

Daha ö ; nce yazılarına bakmazdım . Kendisiyle yapılan rö ; portajı okuyunca neler kaç ; ırdığımı fark ettim .

Birincisi , Ö ; zgü ; r Mumcu , &ldquo ; Uğur Mumcu ' nun oğlu&rdquo ; tanımlamasının
ç ; ağrıştırdıklarıyla alakalı bir yerde durmuyor .

İkincisi , hazır kalıp yargıların ve ezber bilgilerin adamı değil .

Ü ; ç ; ü ; ncü ; sü ; , hakkaniyet sahibi . . .

Dö ; rdü ; ncü ; sü ; de şu olsun :

Evet , Uğur Mumcu ' nun oğlu . . . Bunun gururu her evlada nasip olmaz . Ama bunun da ö ; tesinde dü ; şü ; nen , araştıran , bilgi ve muhakemeyle hareket eden , ismi de &ldquo ; Ö ; zgü ; r Mumcu&rdquo ; olan bir entelektü ; el . . . Bunun gü ; veniyle konuşuyor ve doğru şeyler sö ; ylü ; yor .

Rö ; portajdan &ldquo ; tadımlık&rdquo ; kabilinden pasajlar aktarmak istiyorum ; meramımı daha iyi anlatacaktır :

BİR- Uğur Mumcu cinayetini kontrgerillanın işlediğini duysam şaşırmam . Ben bu cinayetin bir İslamcı operasyonu olduğuna inanmıyorum .

İKİ- Başö ; rtü ; sü ; yasağına karşıyım . ( . . . . ) Babam da TCK ' nın 141-142 . maddeleriyle birlikte 163 ' ü ; n kaldırılmasını savunurdu . &ldquo ; Tarikat , siyaset , ticaret&rdquo ; ü ; ç ; genine eleştirileri vardı , ama ifade ö ; zgü ; rlü ; ğü ; aç ; ısından siyasal İslam ' la ilgili problemi yoktu .

Ü ; Ç ; - Siyaseti tepkiyle kurmak ve AKP ' nin yanlışlarına alternatif ç ; ö ; zü ; mler sunarak muhalefet yapmak yerine Atatü ; rk ' ü ; n sö ; zlerini sloganlaştırıp , ü ; stelik o sö ; zlerin iç ; eriğini algılamadan politika yapmak dü ; zgü ; n bir siyaset yö ; ntemi değildir . Bu yö ; ntemle CHP ' nin hiç ; bir yere varmayacağı ortada . ( . . . . ) Ben bırakın CHP ' yi Fransız Sosyalist Partisi ' ni dahi kendimi konumlandırdığım yerin sağında buluyorum .

DÖ ; RT- İlhan Selç ; uk ' un &ldquo ; İşkencecilerimi affettim&rdquo ; , &ldquo ; Trabzon ' daki bayrak hadisesi haklı bir tepkiydi&rdquo ; yazıları ve Mustafa Ö ; zbek ' in siyasi ç ; izgisinin Cumhuriyet gazetesiyle ilişkilendirilmesi ç ; ok rahatsız edici . . . MHP ' yi destekleyen , ona sıcak bakan bir Cumhuriyet , benim kafamdaki Cumhuriyet değil .

Rö ; portajın tamamını &ldquo ; t24&rdquo ; ten okuyabilirsiniz . . .

Hem Murat Belge ' ye , hem bu satırların yazarına hak vereceksiniz . . .