Talat: Boşuna zaman harcamadık

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Rum tarafı ile yapılan görüşmeler konusunda bilgi verdi.

Talat: Boşuna zaman harcamadık
  KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat , bugü ; nkü ; yoğunlaştırılmış gö ; rü ; şmelerde , ' ' Yö ; netim ve Gü ; ç ; Paylaşımı ' ' başlığına yoğunlaştıklarını ve Rum tarafının bu konudaki bazı gö ; rü ; şlerini kendileriyle paylaştığını belirterek , ' ' Boşuna zaman harcamadık ' ' dedi .

Cumhurbaşkanı Talat , Kıbrıs Rum yö ; netimi lideri Dimitris Hristofyas ' la yoğunlaştırılmış mü ; zakereler ç ; erç ; evesinde Lefkoşa ara bö ; lgedeki gö ; rü ; şmesinin ardından makamında yaptığı aç ; ıklamada , ayrıntı vermeden ' ' Yö ; netim ve Gü ; ç ; Paylaşımı ' ' başlığı ü ; zerinde değerlendirmeler yaptıklarını sö ; yledi ve ' ' Aslında sizlere sö ; yleyecek ç ; ok fazla bir şeyim yok . Tü ; m gü ; n boyunca bu değerlendirmeyi sü ; rdü ; rdü ; k ' ' dedi .

Aynı konunun gö ; rü ; şü ; lmesine yarın ve ç ; arşamba gü ; nü ; de devam edileceğini kaydeden Talat , ' ' Umuyoruz ki yarın ve ö ; bü ; r gü ; ne daha somut bir noktaya gelmiş oluruz ' ' diye konuştu .

' ' Yö ; netim ve Gü ; ç ; Paylaşımı ' ' ü ; zerindeki farklılıklar ü ; zerinde gö ; rü ; ş alışverişinde bulunduklarını , değerlendirmeler yaptıklarını ve tartıştıklarını anlatan Talat , ' ' Rum tarafının gö ; rü ; şmede bir belge sunduğu ' ' yö ; nü ; ndeki haberlerin anımsatılması ü ; zerine , Rum tarafının ' Yö ; netim ve Gü ; ç ; Paylaşımı ' konusundaki bazı gö ; rü ; şlerini kendileri ile paylaştığını bildirdi .

Rum tarafının yazılı olarak henü ; z bir şey sunmadığını ifade eden Talat ' ' Yö ; netim ve Gü ; ç ; Paylaşımı konusunda derinlemesine bir değerlendirme , bir tartışma yaptık . Tü ; m gü ; nü ; buna harcadık , boşuna zaman harcamadık ' ' dedi .

Talat , ' ' Rum tarafının gö ; rü ; şleri Tü ; rk tarafının ö ; nerilerine yanıt mı teşkil ediyordu? ' ' sorusuna , ' ' Şimdi bunları , yarın , ö ; bü ; r gü ; nü ; de gö ; relim sonra konuşalım ' ' karşılığını verdi .

Rum tarafının , Tü ; rk tarafının ö ; nerilerini ' ' kabul edilemez ' ' bulduğunu aç ; ıklaması nedeniyle gö ; rü ; şmelerin gergin havada başladığına dair haberlerin anımsatılması ü ; zerine Talat , gerginlik olmadığını , kendisinin olduğu mekanda bö ; yle bir şey hissetmediğini belirterek , ' ' Belki ö ; ncesinde bö ; yle değerlendirmeler yapılmış olabilir ' ' dedi .

Cumhurbaşkanı Talat başka bir soru ü ; zerine , Hristofyas ' la baş başa gö ; rü ; şmelerinde ç ; eşitli konuları konuştuklarını ifade ederek , ayrıntı vermedi .

Gö ; rü ; şmede nasıl bir yol izlendiği sorusuna karşılık Talat , Yö ; netim ve Gü ; ç ; Paylaşımı başlığı altında farklılıkları olan bü ; tü ; n konularda gö ; rü ; ştü ; klerini sö ; yledi .

Rum siyasi parti toplantısında alınan , Tü ; rk tarafının ö ; nerilerinin ' ' kabul edilemez ' ' olduğuna dair dü ; nkü ; Rum kararını , Hristofyas ' dan resmen duyup duymadığı sorusuna ise Talat , ' ' Her şeyi konuştuk ' ' karşılığını verdi .

Talat , KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu ' nun bir Yunan gazetesine verdiği demeç ; te , ' ' Anlaşmalı ayrılığın en iyi ç ; ö ; zü ; m olduğu ' ' yö ; nü ; ndeki sö ; zleriyle ilgili gö ; rü ; şlerinin sorulması ü ; zerine de bu konuda şu an iç ; in değerlendirme yapmak istemediğini , konsantrasyonunu bozmak istemediğini , yarına ç ; ok yoğun gü ; ndemi olduğunu , onu dü ; şü ; nmek ve gö ; rü ; şmeye yoğunlaşmak istediğini kaydetti .

Talat ve Hristofyas , yoğunlaştırılmış mü ; zakereler ç ; erç ; evesinde , BM Genel Sekreteri ' nin Kıbrıs Ö ; zel Temsilcisi Taye Brook Zerihoun ' un Lefkoşa ara bö ; lgedeki ikametgahında yarın yeniden bir araya gelerek , ' ' Yö ; netim ve Gü ; ç ; Paylaşımı ' ' ü ; zerindeki gö ; rü ; şmeleri tam gü ; n sü ; rdü ; recek .

' ' MÜ ; ZAKERELERDEN Ç ; EKİLME SÖ ; Z KONUSU DEĞİL ' '

Kıbrıs Rum yö ; netimi lideri Dimitris Hristofyas , Kıbrıs Rum tarafı olarak , bugü ; nkü ; gö ; rü ; şmede ifade ettikleri gö ; rü ; şleri iç ; eren yazılı bir belge sunacaklarını aç ; ıkladı .

Rum radyosunun haberine gö ; re , Hristofyas , KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ' la yoğunlaştırılmış mü ; zakereler ç ; erç ; evesindeki gö ; rü ; şmesinden sonra makamında yaptığı aç ; ıklamada , ' ' bugü ; nkü ; gö ; rü ; şmede Yö ; netim ve Gü ; ç ; Paylaşımı başlığına ilişkin , hiç ; bir belgeyi temel almadan , serbest mü ; zakere gerç ; ekleştirdiklerini ' ' sö ; yledi .

' ' GELİŞME HENÜ ; Z AZ ' '

Kıbrıs Tü ; rk tarafının sunmuş olduğu ö ; nerilerin sorulması ü ; zerine Hristofyas , ' ' bu ö ; nerilerin Kıbrıs Tü ; rk gerek Rum basınında yayımlandığını , Talat ' ın bu konuda kendisine izahatta bulunduğunu ; bu durumun hiç ; bir şekilde kendilerine yardımcı olmadığını ' ' kaydetti .

' ' Bugü ; nkü ; gö ; rü ; şmede daha fazla gö ; rü ; ş birliği sağlanıp sağlanmadığı ' ' sorusuna ise Hristofyas , ' ' Henü ; z az ' ' karşılığını verdi .

Hristofyas , ne kendisinin ne de KKTC Cumhurbaşkanı Talat ' ın mü ; zakerelerden ç ; ekilmesinin sö ; z konusu olduğunu , mü ; zakerelerin devam edeceğini sö ; yledi .

Ö ; te yandan , Rum devlet televizyonu RİK elde ettiği bilgilere dayandırarak , Hristofyas ' ın sö ; z konusu yazılı gö ; rü ; şlerini yoğunlaştırılmış mü ; zakerelerin yarın yapılacak , ikinci gü ; nü ; nde sunacağını ileri sü ; rdü ; .