Sönmez Filament değer kaybediyor

Sönmez Filament'te üretim durdu. Şirketin hisse senetleri yüzde 27 değer kaybetti...

Sönmez Filament değer kaybediyor
  SPK Başkanı Vedat Akgiray ' ın hisse hareketlerini inceleyeceklerini aç ; ıklamasının ardından geç ; en 5 iş gü ; nü ; nde hisseler tam yü ; zde 27 değer yitirdi .

Bursa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Celal Sö ; nmez ' e ait olan Sö ; nmez Filament borsada en dikkat ç ; ekici hareketleri yapan hisselerden biri . Kasım 2008 yılında ü ; retimini durdurduğunu aç ; ıklayan şirket , o gü ; nden sonra inanılmaz bir şekilde yü ; kselmeye başladı .

Başlangıç ; ta sadece 0 . 31 lira olan hisseler 2009 sonu itibariyle tam 10 liraya kadar ç ; ıktı . Bö ; ylece 13 aydaki yü ; kseliş yü ; zde 3125 olarak kaydedildi . Ü ; retimi duran bir şirketin hisselerinin bu kadar yü ; ksek bir performans gö ; stermesi de geç ; en sene borsacıların en ç ; ok tartıştığı konulardan biri oldu .

SÖ ; NMEZ DE YÜ ; KSELİŞTEN RAHATSIZDI

Hisselerde yaşanan bu yü ; kseliş aslında şirketi de rahatsız etti . Şirketten İMKB ' ye gö ; nderilen aç ; ıklamada , ' Yü ; kselişe anlam veremiyoruz . Olası manipü ; lasyon unsurlarının SPK ' nın ilgili maddeleri gereğince yapılacak incelemelerle tesbit edilmesi hem şirketimiz hem de yatırımcılarımız iç ; in bir gü ; vence unsuru olacaktır ' ifadesi kullanılmıştı .

SPK DÜ ; ĞMEYE BASTI , İŞLER TERSE DÖ ; NDÜ ;

Sö ; nmez hisselerinde yaşanan bu ç ; ılgın yü ; kselişi durduran ise SPK ' nın dü ; ğmeye basması oldu . SPK Başkanı Vedat Akgiray geç ; tiğimiz hafta başında bir aç ; ıklama yaptı ve Sö ; nmez hisselerindeki yü ; kselişi incelediklerini sö ; yledi .

Akgiray , sığ kağıtlarda yaşanan olağandışı fiyat ve miktar hareketlerini ö ; nlemek iç ; in bir dizi ö ; nlem ü ; zerinde ç ; alıştıklarını belirterek , ' ' Bir bakıyorsunuz hissenin fiyatı yü ; zde 10 dü ; şmü ; ş veya artmış . Bir ö ; nlem almayı dü ; şü ; nü ; yoruz . Nasıl formü ; le edeceğimize bakacağız belki peşin parayla işlem yaptırmak gibi bir adım olabilir ' diye konuşmuştu .

SPK ' dan gelen bu aç ; ıklama ile Sö ; nmez hisseleri de eski ışıltısını kaybetti . Aç ; ıklamanın geldiği gü ; n 9 . 9 lirayı gö ; ren Sö ; nmez Filament hisseleri daha sonra hızlı bir dü ; şü ; ş iç ; erisine girdi . Hisselerin dü ; nkü ; kapanış itibari ile 7 . 25 liraya kadar geriledi . Bö ; ylece bir haftalık kayıp yü ; zde 27 ' ye dayandı . Sö ; nmez Filament ' in piyasa değeri de yaklaşık 150 milyon liralık dü ; şü ; şle 406 . 7 milyon liraya dü ; ştü ; .