PKK'lılara soruşturma

Kandil'den gelen 15 PKK'lı hakkında soruşturma başlatıldı.

PKK'lılara soruşturma
  İmralı ' da ç ; arptırıldığı ö ; mü ; r boyu hapis cezasını ç ; eken Abdullah Ö ; calan ' ın ç ; ağrısı ü ; zerine Irak ' taki Kandil Dağı ile Mahmur Kampı ' ndan gelen 34 PKK ' lıdan 15 ' i hakkında , ö ; rgü ; t propagandası yapmak , suç ; ve suç ; luyu ö ; vdü ; kleri gerekç ; esiyle soruşturma aç ; ıldı .


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı , 30 Kasım 2009 ' da İHD Diyarbakır Şubesi ' nde basın toplantısı dü ; zenleyen ve Abdullah Ö ; calan ' ın cezaevi koşullarına dikkat ç ; eken Kandil Dağı ile Mahmur Mahmur Kampı ' ndan gelen 15 PKK ' lı hakkında soruşturma aç ; tı . Kandil Dağı ' ndan gelen ve basın toplantısına katılan Gü ; lbahar Ç ; iç ; ekç ; i , M . Şerif Genç ; dağ , Hamiyet Dinç ; er , Elif Uludağ , Mustafa Ayhan , Lü ; tfü ; Taş , Hü ; seyin İpek ve Vilayet Yakut ile Mahmur Kampı ' ndan gelen Nizar Buldan , Bü ; lent Aka , Nurettin Turgut , Fatma İzer , Zehra Tunç ; , Sosin Yaman ve Ayşe Kara hakkında , ' Ö ; rgü ; t propagandası yapmak ' , ' Suç ; ve suç ; luyu ö ; vdü ; kleri ' gerekç ; esiyle soruşturma aç ; ıldı . Bö ; ylece Kandil ' den gelen 4 ' ü ; kadın 8 PKK ' lının tamamı hakkında soruşturma aç ; ılmış oldu .

Soruşturma kapsamında bazı PKK ' lılar Diyarbakır Adliyesi ' ne giderek Cumhuriyet Savcısına ifade verdi . PKK ' lıların ifadelerinde aç ; ıklamanın bir suç ; unsuru taşımadığını ve ç ; abalarının barış iç ; in olduklarını sö ; yledikleri belirtildi .

BASIN TOPLANTISINDA NE DEMİŞLERDİ?

İHD Diyarbakır Şubesi ' nde 30 Kasım ' da ilk kez basın toplantısı dü ; zenleyen PKK ' lılar adına konuşan Gü ; lbahar Ç ; iç ; ekç ; i , sorunun ç ; ö ; zü ; mü ; nde devletin tutumunun baştan beri inkar ve imha olduğunu , PKK ' nın ise daima barışç ; ıl ve demokratik bir ç ; ö ; zü ; m iç ; in ç ; aba gö ; sterdiğini belirterek , &ldquo ; Yine bilinmektedir ki , bu ç ; abanın sahibi bizzat sayın Abdullah Ö ; calan ' dır . Sayın Ö ; calan , bu sistem iç ; erisinde dahi 11 yıldır sorunun barışç ; ıl ç ; ö ; zü ; mü ; iç ; in ç ; abalarını sü ; rdü ; rmü ; ştü ; r . Bu bağlamda son adım olarak , Tü ; rkiye ' de tıkanmış olan siyasal sü ; recin ö ; nü ; nü ; n aç ; ılması iç ; in demokratik ç ; ö ; zü ; m ve barış gruplarının gelişini ikinci defa ö ; nermiştir . Bizler de Sayın Ö ; calan ' ın bu ç ; ağrısı ü ; zerine her şeyi gö ; ze alarak barışa ve demokratik ç ; ö ; zü ; m sü ; recinin gelişmesine katkı sunmak iç ; in , Kandil ve Mahmur ' dan iki grup şeklinde 19 Ekim 2009 tarihinde Tü ; rkiye ' ye geldik . Sayın Ö ; calan ' ın ö ; zgü ; rlü ; ğü ; demokrasi ve barışın sağlanmasının olmazsa olmaz koşuludur . Onurlu ve kalıcı bir barışın inşası ancak bu koşula bağlıdır . Oysa mevcut imha konseptiyle sayın Ö ; calan ' ın yaşam hakkı ciddi bir tehdit altına girmiştir&rdquo ; demişti .