Paşalar örtülü ödenek kıskacında

Emekli Kuvvet Komutanları Şener Eruygur ve Hurşit Tolon, örtülü ödenekte buharlaşan 7 .5 milyon lira hakkında savcılara ifade verecek.

  Jandarma eski Genel Komutanı Eruygur ' un da hesaplarını inceleyen murakıplar ve kontrö ; lerler , inceleme sonucu , Eruygur ' un , Komutanlığı dö ; neminde , komutanlık adına aç ; ılması ve yapılması gereken &ldquo ; ö ; rtü ; lü ; ö ; denek harcamalarını&rdquo ; kendi hesabından ve kendine yakın kişiler ü ; zerinden yaptığını belirlemesi ve Eruygur ' un , komutanlığı dö ; neminde ö ; rtü ; lü ; ö ; denekten yapılan rekor dü ; zeydeki harcamaların bü ; yü ; k kısmında hiç ; bir bilgi ve belgeye ulaşılamamsı ü ; zerine Ergenekon soruşturmasını yü ; rü ; ten savcılar emekli Kuvvet Komutanları Hurşit Tolon ve Şener Eruygur ' un ifadelerini almaya karar verdi .

Ö ; RGÜ ; TÜ ; N FİNANS AYAĞI İNCELENİYOR

BDDK murakıpları ve Maliye Bakanlığı kontrolö ; rlerinin hazırladıkları ö ; n rapora Star ulaştı . Murakıplar ve kontrö ; lerler , Jandarma eski Genel Komutanı Eruygur ' un da hesaplarını mercek altına aldı . Yapılan incelemede , Eruygur ' un , Komutanlığı dö ; neminde , komutanlık adına aç ; ılması ve yapılması gereken &ldquo ; ö ; rtü ; lü ; ö ; denek harcamalarını&rdquo ; kendi hesabından ve kendine yakın kişiler ü ; zerinden yaptığı belirlendi . Ve Eruygur ' un , komutanlığı dö ; neminde ö ; rtü ; lü ; ö ; denekten yapılan rekor dü ; zeydeki harcamaların bü ; yü ; k kısmında ise hiç ; bir bilgi ve belgeye ulaşılamadı .

HESABINA MİLYON DOLARLAR AKTARILDI

Yapılan incelemede , Şener Eruygur ' un bir kamu bankasının Ankara Bakanlıklar Şubesi ' nde aç ; ılmış 39 adet hesabı bulunduğu belirlendi . Sö ; z konusu hesaplarda , milyon TL ' lik para transferlerin yapıldığı tespit edilirken , yine aynı şubede aç ; ılmış olan Jandarma Komutanlığı ' nın hesaplarından da , Eruygur ' un hesaplarına milyon dolarlık transferlerin yapılması dikkat ç ; ekti .

Ö ; RTÜ ; LÜ ; Ö ; DENEKTEN 13 MİLYON LİRA GİTTİ

Jandarma Genel Komutanlığı hesaplarında bulunması gereken ö ; rtü ; lü ; ö ; denekten , Eruygur ' un şahsi hesaplarına 13 milyon lira aktarıldığı belirlendi . Bunun 7 . 5 milyon liralık kısmının ' beş kişinin ' hesabına aktarıldığı ve bu kişilerin parayı nakit olarak ç ; ektikleri tespit edildi . Bu paranın hangi amaç ; la kullanıldığına ilişkin hiç ; bir belgeye ulaşılamadı .

7 . 5 MİLYONUN HİÇ ; BİR BELGESİ VE KAYDI YOK

Uzmanlar , 7 . 5 milyon liranın nerelerde kullanıldığına tespit edebilmek iç ; in , Maliye ve İç ; işleri bakanlıklarından bilgi istedi . Ancak her iki bakanlıkta da , 7 . 5 milyon liranın nasıl kullanıldığına ilişkin bilgi ve belgenin kendilerinde olmadığını bildirdi . 7 . 5 milyon lira raporlarda ' kayıp para ' olarak nitelendirildi . Bununla ilgili olarak , araştırmanın genişletilmesi iç ; in Başbakanlık Teftiş Kurulu ' na ve Maliye Bakanlığı ' na raporlar gö ; nderildi .


Rapora ' kayıp para ' olarak giren 7 . 5 milyon liranın şu 5 isme gö ; nderildiği belirlendi :

1-MEHMET SANİBAL : Jandarma Komutanlığı ' nın hesaplarından Eruygur ' un hesaplarına aktarılan ö ; rtü ; lü ; ö ; denekten , Sanibal ' ın hesaplarına toplam 5 . 3 milyon liralık kaynak aktarıldı . Yapılan incelemede , Sanibal ' ın hesaplarına yatan 5 . 3 milyon liranın tamamının nakit olarak ç ; ekildiği belirlendi . Yapılan araştırmada , Sanibal ' ın Rem Mü ; messillik ve Dış Ticaret A . Ş . ' nin bir yetkilisi olduğu belirlendi . Rem Mü ; messillik ' in ismi ise Ergenekon iddianamesinde , dinleme cihazları ithal eden şirket olarak geç ; mişti . Şirketin yö ; neticilerinden Hakan Şanlı da operasyon kapsamında tutuklanmıştı .

2- RECEP CÖ ; MERT
: Ö ; rtü ; lü ; ö ; denekten Recep Cö ; mert ' in hesaplarına 1 . 1 milyon liralık kaynak aktarıldı . Sö ; z konusu kaynakların tamamı , nakit olarak ç ; ekildi . Recep Cö ; mert ' in , Eruygur ' un yakınında bulunan Jandarma Kıdemli Başç ; avuşu olduğu belirlendi .

3- ŞÜ ; KRÜ ; MUAMMER Ö ; NER : Ö ; rtü ; lü ; ö ; denekten 900 bin lira aktarıldı . Paranın tamamı Ö ; ner veya yakınları tarafından nakit olarak ç ; ekildi . Ö ; ner ' in yurt dışındaki bazı şirketler adına ç ; alıştığı belirlendi .

4- SEDAT KIYAK : Ö ; rtü ; lü ; ö ; denekten 180 bin lira ö ; deme yapıldı . Sö ; z konusu şahsın da Ergenekon Sanıklarından Hakan Şanlı ' nın sahibi olduğu Sama Savunma Hizmetleri Ticaret A . Ş . ile Hasan Atilla Uğur ' un ortağı olduğu Amaç ; Petrol Ü ; rü ; nleri Şirketi ' nin yö ; neticisi olduğu tespit edildi .

5- MUSTAFA CEM BEYAZIT : Ö ; rtü ; lü ; ö ; denekten bu şahsın hesaplarına da 45 bin lira aktarıldığı belirlendi .