Kontör dolandırıcılarına darbe

Kurdukları internet sitesiyle yaklaşık 4 milyon 500 bin lira haksız kazanç elde ettikleri belirlenen 21 kişi yakalandı.

Kontör dolandırıcılarına darbe
  İstanbul ' un da aralarında bulunduğu dokuz ilde kurdukları internet siteleri ü ; zerinden kontö ; r dolandırıcılığı yaparak 4 milyon 500 bin lira haksız kazanç ; elde ettikleri ö ; ne sü ; rü ; len 21 kişi yakalandı .

Alınan bilgiye gö ; re , Bilişim Suç ; ları ve Sistemleri Şube Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ekipleri , son zamanlarda artan kontö ; r dolandırıcılığı olaylarını incelemeye aldı .

' ' Ucuz kontö ; r satıyoruz ' ' diye ilan veren 18 ayrı internet sitesini izlemeye alan polis , bu sitelerden bazılarının vatandaşların kredi kartı ile aldıkları kontö ; rleri yollamadıklarını tespit etti .

Bunun ü ; zerine İstanbul ve Şanlıurfa ' nın da aralarında bulunduğu dokuz ilde tespit edilen adreslere dü ; zenlenen operasyonda , elebaşı oldukları belirtilen H . H . B ve H . İ . B ' nin de aralarında bulunduğu 21 kişi yakalandı .

Suç ; ö ; rgü ; tü ; ü ; yelerinin , kredi kartı havaleleri aldıktan sonra sipariş edilen kontö ; rleri yollamadıkları , ayrıca kredi kartı bilgilerini aldıkları vatandaşların hesaplarını da boşalttıkları anlaşıldı . Suç ; ö ; rgü ; tü ; ü ; yelerinin , bu iki yö ; ntemle toplam 4 milyon 500 bin lira haksız kazanç ; elde ettikleri belirlendi .

İstanbul ' a getirilen şü ; phelilerin , polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri ö ; ğrenildi .