“Gazze'ye ambargo kalkacak”

“Gazze'den Kudüs'e Zafer Günleri' etkinliklerinin birinci gününde Kudüs çadırında gelerek bir konuşma yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, yapılan çalışmalarla Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılacağını söyledi.

“Gazze'ye ambargo kalkacak”
  Gazze saldırılarının 1 . yıldö ; nü ; mü ; dolayısıyla Kardeşlik Platformu tarafından organize edilen ve bu sabah başlayan ' Gazze ' den Kudü ; s ' e Zafer Gü ; nleri ' adlı bir dizi etkinliğin ilk gü ; nü ; nde , İHH Başkanı Bü ; lent Yıldırım Filistin ' e Ö ; zgü ; rlü ; k Konvoyu ' nun Mısır ' da karşılaştığı zulmü ; ve Filistin halkının Ö ; zgü ; rlü ; k konvoyuna bakışını anlattı .



Gazze iç ; in yapılanların , yapılması gerekenlerin ç ; ok az bir kısmı olduğuna dikkat ç ; eken Yıldırım , &ldquo ; Allah , bir gü ; n Filistin ' in tü ; mü ; nü ; kurtarmayı nasip etsin . Ve ö ; yle bir gü ; n gelsin ki Siyonist işgalci İsrail , tamamen ortadan kalksın&rdquo ; diye konuştu . İnsanlık iç ; in en ö ; nemli problemin , İsrail olduğunu belirten İHH Başkanı , &ldquo ; Allah , bunu bizlerin eliyle nasip etsin . Bu konuda kıskanç ; olun , istekli olun , Allah ' tan isteyin . Hayatta bir kez ö ; leceksiniz . Onunda zamanını Allah belirlemiştir . Hiç ; korkaklığa yer yok . İnsan , hayatını ya kartallar gibi geç ; irir . Ya da yılanlar gibi sü ; rü ; nerek geç ; irir&rdquo ; ifadelerini kullandı .

İHH Başkanı Bü ; lent Yıldırım sö ; zlerini şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; : Arkadaşlarımızla beraber yola ç ; ıktık . Hepsi ç ; ok yiğit arkadaşlar . Hepsinden Allah razı olsun . Bizi en ç ; ok sevindiren , bir kişinin dahi geri adım atmayışıdır . Gerç ; ekten de zor gü ; nler geç ; irdik . Bir espri yaptım orada . Dedim ki : Bu Ü ; rdü ; nlü ; ler ve Mısırlılar bizi tanımıyor . Biz , 20 yıldır Beyazıt ' ta bunun eğitimini aldık . Bü ; tü ; n Beyazıt oraya gelmişti . İkinci arabalar gelirken 45 yaşın ü ; stü ; nde adam gerekiyordu . Bi baktım . Bir sü ; rü ; adam geldi . Onların o kadar yaşlı olduğunu da bilmiyordum . Dedim ki &ldquo ; Siz , Fatih ' te hiç ; deli bırakmamışsınız , hepsini getirmişsiniz . Fatih ' in bü ; tü ; n delileri orada . İşte İslam ' ı yaşayacaksınız ve size deli diyecekler . Ö ; yle yaşlı insanlar vardı ki yü ; rü ; mekte zorlanıyorlar . İşte Allah nasip etti mi ediyor . Bu konvoy yola ç ; ıktığı zaman bir ç ; ok yeri aradım . Dedim ki : Bu konvoy , başka olacak , gelin . Ç ; oğu , ne demek istediğimi anlamadı . Allah , konvoya ö ; yle ilginç ; insanlar koydu ki her birinin ayrı hikayeleri var . Hele dışarıdan katılan arkadaşların hikâ ; yeleri bambaşka .

Her şeyi canlı canlı yaşadınız . Biz , ö ; zellikle de canlı yayın aracı gö ; tü ; rdü ; k . Canlı yayın aracı gö ; tü ; rmemizin sebebi , dü ; nyaya ambargonun devam ettiğini , ambargoyu sadece İsrail ' in uygulamadığını gö ; stermekti .

Biz , İsrail ' i yeneriz . Hiç ; tereddü ; t etmeyin . Ortadoğu ü ; lkeleri İsrail ' i korumaktan vazgeç ; sin , İsrail ' i yeneriz . Tü ; rkiye de yıllardır İsrail ' i korudu . Ama artık vazgeç ; ti . Kendiliğinden mi vazgeç ; ti . Hayır . Uzun yıllar , ince ince hesaplar yapıldı . Planlar ortaya konuldu . Burada ç ; alışmalar yapıldı . Ve vazgeç ; ilmesi de bu ç ; alışmaların bir parç ; ası . İsrail ' in ne olduğunu Tü ; rkiye halkı ö ; ğrendi . Tü ; rkiye desteğini İsrail ' den ç ; ekti . Geriye şimdi Mısır , Suudi Arabistan ve Ü ; rdü ; n kaldı . Onlar da ç ; ekecek . Hiç ; şansları yok .

Şu yolculukta , Ü ; rdü ; n ' de Amman ' a girince polisler yolumuzu kesti . Dediler ki Amman ' a giremezsiniz . Ç ; ü ; nkü ; halkın uyanmasını istemiyorlar . Ö ; yle mi dedik . Hemen arabalardan indik . Anahtarları aldık . Bü ; tü ; n yolları kilitledik . Canlı yayın aracı ç ; ok uzakta kalmıştı . Ona da dedik ki hemen yayına başla . Onlar zannettiler ki bizler de sindirdikleri halk gibiyiz . Hemen bunları itmeye başladık . Polise gerekli tavrı koyduk . Ç ; ok serttiler . Sonra kamerayı engellemeye ç ; alışan bir polis epey bi hırpalandı . Derken bunlar yolu aç ; tılar . Sonra barış imzaladık . Adamlar baktılar ki bunlarla baş edemeyeceğiz . Bü ; tü ; n yolları aç ; tılar .

Ve Amman ' da uzun yıllardır ilk defa o kadar kalabalık toplandı . Millet aç ; ıktan Hamas demeye başladı . Yasaktı orada . İhvan-ı Mü ; slimin demeye başladılar . Bü ; tü ; n yasaklar kalktı . Bakın Suriye ' de 30 yıldır , İhvan dediğiniz an 19 . Maddeden idam edilirsiniz . Suriye ' de İhvan-ı Mü ; slimin bayraklarını aç ; tık . Elhamdulillah . Ne kadar yasak varsa orada . Hepsini de deldik .

Havaalanında bizi esir ettiler . Aslında biz zaten oraya gitmek istiyorduk . Akabe ' ye gittik . Lazikiye ' ye geldik . İki kere git gel halk iyice uyandı . Dedik ki hedefimiz Mısır olsun . Kavgayı Mısır topraklarına taşıyalım . Aslında kavganın biraz ç ; etin geç ; eceğini biliyorduk . Yani doğrusu bir şehid vermeden ç ; ıktığımıza da şaşırdık . Onu gö ; ze almıştık . Mısır topraklarına taşıyalım . Ve bu kafasızlar , bizi tam beşe bö ; ldü ; ler . Uç ; ak bir yerde gemi bir yerde biz bir yerdeyiz . Sabrettik ve sonuç ; ta Mısır topraklarına girdik . Şimdi bunlar , bizi bö ; lü ; p korkutacaklarını sandılar . Ama aslında biz onları istediğimiz noktaya ç ; ektik .

Ö ; yle bir hale geldik ki Allah zihnimizi aç ; tı . Ç ; ü ; nkü ; Mısır ' ın hayatta en iyi bildiği şey , zulmü ; n her ç ; eşidini sistematik olarak uygulamaktır . Bunu profesyonel olarak yapmaktadır . Yani Musa ( a . s ) bile oradan kaç ; tı ve sonra yine geldi . O topraklarda ö ; yle bir şey var . 80 yaşındaki kadına saatlerce ihtiyaç ; izni vermediler . Otobü ; slerin hepsine hapsettiler . Allah , her defasında onların yaptıkları hesaplamayı , satrancı beş on hamle sonrayı dü ; şü ; nmeyi ve istediğimiz noktaya onları getirmeyi bizlere nasip etti . Allah ' a şü ; kü ; rler olsun .