Fehriye Erdal Belçika'da yargılanacak

Firari terörist Fehriye Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlar çerçevesinde Belçika'da yargılanacak.

Fehriye Erdal Belçika'da yargılanacak
  Brü ; ksel Temyiz Mahkemesi tarafından , Belç ; ika ' da işlediği suç ; lardan dolayı 2 yıl tecilli hapis cezasına ç ; arptırılan firardaki terö ; rist Fehriye Erdal ' ın , Tü ; rkiye ' de işlediği suç ; lar ç ; erç ; evesinde Belç ; ika ' da yargılanması gü ; ndeme geliyor .

Sabancı ailesinin Belç ; ikalı avukatı Fernand Schmitz , Bruges Sorgu Hakimi ' nin , Tü ; rkiye ' yi de kapsayan inceleme ve araştırmalarının son bulmasının beklendiğini , terö ; ristin bu yıl iç ; inde ağır ceza mahkemesinde , halk jü ; risi ö ; nü ; nde , muhtemelen gıyabında yargılanacağını bildirdi . Brü ; ksel Temyiz Mahkemesi , terö ; r ö ; rgü ; tü ; DHKP-C ve ü ; yeleriyle ilgili davayı 23 Aralık 2009 tarihinde sonuç ; landırmış , Belç ; ika ' da işledikleri suç ; ları ele alınan 3 terö ; riste tecilli hapis cezaları vermiş , 3 terö ; risti suç ; suz bularak beraat ettirmişti .

Mahkeme kararına gö ; re , yargılanan terö ; r ö ; rgü ; tü ; ü ; yelerinden Fehriye Erdal 2 yıl , Musa Asoğlu 3 yıl , Kaya Saz 2 yıl tecilli hapis cezasına ç ; arptır ılmıştı .
Savcılık bu karara karşı temyize gitmeyeceğini aç ; ıklarken ve ' artık bu sayfayı ç ; evirmenin zamanı geldiğinden ' sö ; z ederken , mü ; dahil taraf olan Tü ; rk Devleti itiraz hakkını kullanmıştı .
Avukat Schmitz , Brü ; ksel Temyiz Mahkemesi ' nin bu kararının sanık terö ; ristler tarafından olumlu bir ç ; erç ; evede yansıtıldığını , Tü ; rk ve Belç ; ika basınının da yanlış değerlendirmelerde bulunduğunu savundu .

Schmitz , mahkemenin Fehriye Erdal ve diğer iki terö ; risti ' suç ; lu bulduğunu ' ve bu kişilerin aklanmalarının sö ; z konusu olmadığını hatırlattı . Avukat , terö ; rist Erdal ' ın Sabancı suikastındaki rolü ; nü ; itiraf ettiği bir belgenin varlığından sö ; z edilmesi ü ; zerine , dosyada ' kanıt nitelikli binlerce somut belge ' bulunduğunu , ç ; eşitli kayıt ve delillerin , terö ; ristin suikasta katılımını ortaya koyduğunu ifade etti ve ' Zaten Erdal hiç ; bir zaman bu suç ; lamaları reddetmedi ' dedi .

Avukat Fernand Schmitz , 3 kişinin katledilmesi olayından sanık terö ; rist Erdal ' ın , 12 kişilik halk jü ; risi ö ; nü ; nde yargılanacağını , bu yargı lamanın 2010 ' da yapılmasının ö ; ngö ; rü ; ldü ; ğü ; nü ; belirtirken , ' Fehriye Erdal dosyasının kapanmasının ve terö ; ristin aklanmasının sö ; z konusu olmadığını ' ifade etti . Sabancı Holding Otomotiv Grubu Başkanı Ö ; zdemir Sabancı , Toyota-Sa Genel Mü ; dü ; rü ; Haluk Gö ; rgü ; n ve sekreter Nilgü ; n Hasefe ' nin 9 Ocak 1996 tarihinde ö ; ldü ; rü ; lmesi olayının zanlılarından olan terö ; rist Fehriye Erdal , 26 Eylü ; l 1999 ' da , Belç ; ika ' da , Neşe Yıldırım adına dü ; zenlenmiş sahte pasaportla yakalanmıştı . Belç ; ika , Tü ; rkiye ' nin iade talebini , idam cezasının yasalardaki varlığı nedeniyle reddetmiş ve bu arada terö ; ristin siyasi sığınma başvurusunu da geri ç ; evirmişti . Erdal , bir yıl kadar hapis yattıktan sonra bir evde gö ; z hapsine alınmış , ardından , 2006 yılında firar etmişti .