Erzurum'da şafak operasyonu

Erzurum polisi, düzenlediği şafak baskınıyla uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen bir çeteyi çökertti.

Erzurum'da şafak operasyonu
  Erzurum Emniyet Mü ; dü ; rlü ; ğü ; , sabah saat 06 . 00 ' da kent merkezindeki 20 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yaparak bir suç ; ö ; rgü ; tü ; nü ; ç ; ö ; kertti . Operasyonda , ç ; ek- senet tahsilatı ve uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekç ; esiyle 27 kişi gö ; zaltına alındı .

Ö ; zel Harekat Şube Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nde toplanan Kaç ; akç ; ılık ve Organize Suç ; larla Mü ; cadele Şube Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ekipleri , bugü ; n saat 06 . 00 sıralarında ö ; nceden belirlenen ve arama izni ç ; ıkarılan 20 ayrı adrese hareket etti . Kar maskeli ö ; zel harekatç ; ılar , uzun menzilli silahlarının yanı sıra operasyona balyoz da gö ; tü ; rdü ; . Polis , aç ; ılmayan bazı kapıları ç ; ilingir aracılığı ile aç ; arken , evlerin yanısıra bazı işyeri ve otomobillerde de arama yaptı . Ev , işyeri ve apartmanların ç ; evresini saran yaklaşık 250 polis , iki saat sü ; ren operasyonda ç ; ek- senet tahsilatı ve uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekç ; esiyle 27 kişiyi gö ; zaltına aldı . Şü ; pheliler , sağlık kontrolü ; nden geç ; irildikten sonra Emniyet Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' ne gö ; tü ; rü ; ldü ; .

Ö ; te yandan , operasyon sırasında işe ve okula gitmek iç ; in evlerinden ç ; ıkanlar , apartman girişlerinde ve sokak başlarında kar maskeli Ö ; zel Harekatç ; ılar ' ı gö ; rü ; nce şaşırdı . Polisler , şaşkınlık iç ; inde olanlara olağanü ; stü ; bir durum olmadığını belirtti .
Olayla ilgili soruşturma sü ; rü ; yor .