Ersöz'e 7 milyon lira soruldu

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan Fikret Seçen ve BDDK müfettişleri tarafından sorgulandı.

  Jandarma İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ersö ; z ' e Ergenekon davasında &ldquo ; ü ; st dü ; zey yö ; netici olmak&rdquo ; iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur dö ; neminde ö ; rtü ; lü ; ö ; denekten yapılan 7 milyon liralık harcamayla ilgili sorular yö ; neltildi . Bu paranın bir kamu bankasından 5 ayrı kişinin hesabına &ldquo ; teknik takip ve dinleme cihazları&rdquo ; alımı iç ; in aktarıldığı iddia edilmişti .

AVUKAT : İFADE GEÇ ; ERSİZ

Ersö ; z ' ü ; n Avukatı Ali Rıza Dizdar , yaptığı aç ; ıklamada , Silivri ' de duruşmada olduğu sırada mü ; vekkilinin ifadesine başvurduğunu sö ; yledi . Dizdar , kendisine haber verilmeden ifade alındığını belirterek , &ldquo ; Avukatsız olarak alınan bir ifade hukuken geç ; erli değildir . Bana haber verilmeden savcı eşliğinde ö ; rtü ; lü ; ö ; denek ile ilgili mü ; fettişler mü ; vekkilimin ifadesini almış . Avukat olmadan alınan bu ifadenin bir geç ; erliliği yoktur&rdquo ; dedi .

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ' nın talebi ü ; zerine Ergenekon ' un finans ayağına ilişkin incelemelerini tamamlayan BDDK murakıpları ve Maliye Bakanlığı Kontrolö ; rleri ' nin hazırladıkları ö ; n raporda emekli Orgeneral Şener Eruygur dö ; nemiyle ilgili usulsü ; zlü ; k iddialarına yer verildi . Raporda , kamuoyunda &ldquo ; haber alma ö ; deneği&rdquo ; olarak bilinen ve Jandarma Genel Komutanlığı ' nın istihbarat ç ; alışmalarına tahsis edilen ö ; rtü ; lü ; ö ; deneğinin , Eruygur ' un 2 yıllık komutanlığı dö ; neminde kullanılan 13 milyon lirasının 7 milyonluk kısmının 5 ayrı kişinin hesaplarına aktarıldığı iddia ediliyor .

MAKAM ARACI ALINDI

Ö ; rtü ; lü ; ö ; denekten geriye kalan bö ; lü ; mü ; nü ; n ise istihbaratla ilgisi bulunmayan makam otomobili , inşaat , bilgisayar ve matbaa işleri gibi hizmet alımlarında kullanıldığı ö ; ne sü ; rü ; lü ; yor . Bu harcamalar arasında 14 adet Ford Ranger marka cip ile 10 adet Fiat Albea marka araç ; alımı da bulunuyor .

RAPOR BAŞBAKANLIK ' TA

Ö ; rtü ; lü ; ö ; denekten ö ; deme yapılan şirketlerin listesinde silah ve mü ; himmatla ilgili tek bir şirket dahi bulunmadığı iddia ediliyor . BDDK Gelirler Kontrolö ; rleri , ö ; rtü ; lü ; ö ; denekten tü ; zel kişilere yapılan ö ; demelerin ayrıntılarının araştırılması iç ; in hazırladıkları raporları İç ; işleri Bakanlığı , Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık Teftiş Kurulu ' na gö ; nderdi .