Ermenistan'dan 'Sınır' açılımı

Ermenistan Anayasa Mahkemesi, Türk-Ermenistan arasında imzalanan ve iki ülke arasındaki sınırın açılmasını da öngören protokolleri onayladı.

Ermenistan'dan 'Sınır' açılımı
  Anayasa Mahkemesi tarafından onaylanan protokoller Parlamento Dış İlişkiler Komitesi ' ne gö ; nderilecek . Orada da onaylandıktan sonra Ermenistan Parlamentosu Genel Kurul ' da oylamaya sunulacak .

Ermenistan Anayasa Mahkemesi , Tü ; rkiye ile Ermenistan arasında diplomatik ilişki kurulmasını ve iki ü ; lke arasındaki sınırın aç ; ılması iç ; in imzalanan iki protokolü ; n Ermenistan Anayasası ' na uygun olduğuna karar verdi .

Tü ; rkiye ve Ermenistan geç ; tiğimiz yıl ekim ayında imzaladığı iki protokolle , iki ü ; lke arasında diplomatik ilişki kurulmasını ve sınırların aç ; ılmasını hedeflemişti .

Tü ; rkiye ' nin Karabağ sorunu ç ; ö ; zü ; lmeden protokolleri onaylamayacağı sinyalini vermesi Ermenistan ' ın tepkisini ç ; ekmişti . Ermenistan protokollerin onaylanması iç ; in gerekirse uluslararası hukuk mahkemesine gideceği tehdidinde de bulunmuştu .