Erdoğan'a büyük ödül

Başbakan Erdoğan, her yıl verilen ve Arap dünyasının Nobel ödülü olarak görülen ''Kral Faysal ödülü''ne layık görüldü.

Erdoğan'a büyük ödül
  Riyad ' ta Kral Faysal Fonu tarafından dü ; zenlenen bir toplantı ile ö ; dü ; llere layık gö ; rü ; lenler aç ; ıklandı .
Ö ; dü ; ller , dü ; nyada pozitif farklılıklar oluşturan , İslam dü ; nyasına ve İslama hizmet edenlere , matematik , kimya , fizik , biyoloji gibi dallarda bilim adamlarına veriliyor .
İslam Konferansı Teşkilatı ( İKT ) Genel Sekreteri ve Kral Faysal ö ; dü ; lleri jü ; ri ü ; yesi Ekmeleddin ABD ' den telefonla yaptığı aç ; ıklamada , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ı ö ; dü ; l almasından dolayı tebrik ettiğini ifade ederek ve şö ; yle konuştu :
' Bu bizim iç ; in ç ; ok sevindirici bir karardır . Bu ö ; dü ; l , İslam dü ; nyasının en yü ; ksek ö ; dü ; lü ; olarak şimdiye kadar İslama en bü ; yü ; k hizmet edenlere verilen bir ö ; dü ; ldü ; r . Bu yıl sayın başbakanımıza verilmiş olması , onun ö ; nemli katkılarının ve fevkalade başarılarının takdirle karşılanmış olmasının neticesidir . 5 yıldan bu yana bu jü ; rinin bir ü ; yesi olarak bu seferki heyecanı ilk defa yaşıyorum . Adaylar arasında sayın başbakanın ismi bü ; yü ; k bir heyecan yarattı . '
İhsanoğlu , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın İslam dü ; nyasında erdemli bir liderlik ö ; rneği gö ; sterdiğini , başarılı , ekonomik , kü ; ltü ; rel kalkınmayı sağlayarak Tü ; rkiye ' de gerç ; ek bir kalkınma hamlesi gerç ; ekleştirdiğini sö ; yledi . İKT Genel Sekreteri , Erdoğan ' ın Tü ; rkiye ' yi , sanayileşmiş , iktisaden kalkınmış ü ; lkelerin seviyesine ulaştırdığını ve bü ; tü ; n bunları yaparken demokrasiye ve adalet duygusuna sahip olduğunu belirtti .
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın , İslam dü ; nyasının haklı davalarına ve ö ; zellikle Filistin halkının haklı davasına ö ; nemli katkı sağladığını ifade eden İhsanoğlu , Erdoğan ' ın , medeniyetler ittifakının kurulmasındaki katkılarını hatırlattı , bunu , bü ; tü ; n dü ; nyaya aç ; ılarak işbirliği ve uluslararası anlayışın idraki iç ; inde yaptığını , bundan dolayı Tü ; rkiye ' ye İslam coğrafyasında , uluslararası seviyelerde ö ; nemli bir yer takdir edildiğini kaydetti . İhsanoğlu , ' İşte tü ; m bu nedenlerden dolayı bu ö ; dü ; lü ; n Sayın Başbakan Erdoğan ' a verildiğini sö ; ylemek istiyorum . Bu jü ; rinin ü ; yesi olmaktan dolayı ç ; ok bü ; yü ; k bir şeref duydum , onur duydum ' diye konuştu .
' ARAP DÜ ; NYASININ NOBEL ' İ '
1976 yılında kurulan Kral Faysal Fonu tarafından verilen ve dü ; nyanın en prestijli ö ; dü ; lleri arasında yer alan , Arap dü ; nyasının Nobel ' i olarak bilinen ' Kral Faysal ' ö ; dü ; lü ; ilk kez 1979 yılında 5 ayrı dalda verilmeye başlandı .
İslam hizmeti , İslami araştırmaları , Edebi ve Arapç ; a araştırmalar , bilim ve tıp ö ; dü ; lü ; adı altında 5 ayrı dalda verilen ö ; dü ; lleri alanlardan 9 kişinin daha sonra Nobel ö ; dü ; lü ; nü ; almaları , Kral Faysal Fonu yetkilileri tarafından ö ; vü ; nç ; kaynağı olarak gö ; steriliyor . Kazananlar hiç ; bir dini inanç ; ve milli gö ; rü ; şleri nedeniyle reddedilmiyor .