DSP'li 2 vekil istifa etti

DSP'li 2 milletvekili partilerinden istifa etti.

DSP'li 2 vekil istifa etti
  İzmir Milletvekili Harun Ö ; ztü ; rk ve Balıkesir Milletvekili Hü ; seyin Pazarcı DSP ' den istifa etti . Ö ; ztü ; rk ve Pazarcı ' nın istifasıyla DSP ' nin Meclis ' teki sayısı 6 ' ya dü ; ştü ; . Pazarcı ve Ö ; ztü ; rk herhangi bir partiyle temaslarının olmadığını , bağımsız milletvekili olarak devam edeceklerini bildirdiler .

İzmir Milletvekili Harun Ö ; ztü ; rk ve Balıkesir Milletvekili Hü ; seyin Pazarcı , Meclis ' te dü ; zenledikleri ortak basın toplantısı ile DSP ' den istifa ettiklerini aç ; ıkladılar . Ö ; ztü ; rk ve Pazarcı bir soru ü ; zerine herhangi bir partiyle herhangi bir temaslarının olmadığını , istifa kararlarında da bu yö ; nde bir temasın etkili olmadığını bildirdiler . Pazarcı ve Ö ; ztü ; rk bağımsız milletvekili olarak devam edeceklerini kaydettiler . Pazarcı &ldquo ; Sarıgü ; l ' ü ; n partisiyle yakıştıran olursa ilgimiz yok&rdquo ; derken , bir soru ü ; zerine Rahşan Ecevit ' in kurduğu DSHP ' ye girmeyi dü ; şü ; nmediklerini de ifade etti .

-&ldquo ; DSP ' DEKİ SON GELİŞMELERLE UYUM SAĞLAYAMADIK&rdquo ; -

Pazarcı , istifa nedenlerinin dilekç ; ede , &ldquo ; DSP ' de gö ; rü ; len son gelişmelerle uyum sağlayamadıkları&rdquo ; şeklinde ifade edildiğini belirtirken son gelişmelerle neyi kast ettiklerinin sorulması ü ; zerine &ldquo ; Bizler bu partiye merhum Ecevit ' in varlığı ç ; erç ; evesinde dahil olmuştuk . Bu parti Ecevit ' in vefatından sonra bö ; lü ; ndü ; , parç ; alandı . Bir sü ; re baktık , partiye yararlı olmaya ç ; alıştık ancak devamında biz de zorlanmaya başladık&rdquo ; dedi .

DSP ' NİN SANDALYE SAYISI 6 ' YA DÜ ; ŞTÜ ;

Ö ; ztü ; rk ve Pazarcı ' nın istifasıyla DSP ' nin parlamentodaki sandalye sayısı 6 ' ya dü ; ştü ; . Meclis ' teki son sandalye dağılımı şö ; yle :
AKP : 337
CHP : 97
MHP : 69
BDP : 20
Bağımsız Milletvekili : 11
DSP : 6
DP : 1
Tü ; rkiye Partisi : 1
TOPLAM : 542