Domuz gribindeki korkunç iddia

Avrupa Konseyi Sağlık Birimi Şefi Wolfgang Wodarg'ın domuz gribi salgını hakkında ortaya attığı iddialar dünya gündemine bomba gibi düştü.

  Avrupa Konseyi Sağlık Şefi ' nin domuz gribi ile ilgili aç ; ıklaması tü ; m dü ; nyayı adeta şoke etti . İngiliz gazetesi Daily Mail ' in haberine gö ; re , Wodarg , domuz gribinin aslında fazla ö ; lü ; mcü ; l olmadığını ve yaşananları ilaç ; firmalarının tetiklediğini ifade etti . Wodarg , bir anda dü ; nyaya korku salan domuz gribi vakalarının , kü ; resel korku sayesinde milyarlarca lirayı cebe indirecek olan ilaç ; ve aşı ü ; reten firmalar tarafından idare edilen ' sahte bir salgın ' olduğunu savundu . Wodarg , sö ; z konusu şirketleri , Dü ; nya Sağlık Ö ; rgü ; tü ; ' nü ; ( WHO ) bu konuda ' pandemi ' ( yaygın hastalık ) ilan etmeye telkin etmekle de suç ; ladı .
HAFİF BİR GRİPTİR
Dr . Wodarg , domuz gribinin dü ; nyaya anlatılan gibi korkutucu olmadığını sö ; yledi . Wodarg , &ldquo ; Bu hafif bir griptir . Fazla ö ; lü ; mcü ; l değildir . İlaç ; firmaları , domuz gribine karşı geliştirdikleri ilaç ; ları satmak iç ; in kü ; resel bir korku yarattı . Bilim adamlarına ve halk sağlığından sorumlu resmi kurumlara telkinlerde bulunarak , dü ; nya ç ; apında hü ; kü ; metlerin alarm durumuna geç ; mesini sağladılar . Bu yü ; zyılın en bü ; yü ; k sağlık skandalı yaşanıyor&rdquo ; dedi .
İDDİALAR İNCELENECEK
Avrupa Konseyi ' nin baş sağlık yetkilisi Wodarg firmaların insanları aşılamak iç ; in yarattıkları panik ortamının en ç ; ok hü ; kü ; metlerin sağlık bü ; tç ; elerine zarar verdiğini sö ; yledi . Bu olayla ilgili olarak ilaç ; firmalarının rolü ; nü ; n soruşturulması iç ; in Dr . Wodarg tarafından hazırlanan bir teklif de Avrupa Konseyi tarafından kabul edildi . Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ' nden de sorumlu olan Avrupa Konseyi ' nin bu ayın sonlarına doğru konuyla ilgili acil oturum yapması planlanıyor .
AŞI FİRMALARI HATADAN DÖ ; NMELİ
Avrupa Konseyi Sağlık Birimi Şefi Wolfang Wodarg bu elim hatadan aşı firmalarının hemen dö ; nmesi gerektiğini sö ; yledi . Uluslararası Şeffaflık Ö ; rgü ; tü ; Yö ; netim Kurulu Ü ; yesi Anke Martiny de geç ; tiğimiz ay domuz gribinin ç ; ok bü ; yü ; tü ; ldü ; ğü ; nü ; sö ; ylemişti . Martiny &ldquo ; Aşıya gü ; ven kalmayacak&rdquo ; demişti .
İLAÇ ; İÇ ; İN İSYAN SENARYOSU
İngiliz Sağlık Bakanlığı , domuz gribi yü ; zü ; nden 65 bin kişinin ö ; leceğini duyurmuş ; ö ; zel bir internet sitesi kurup acil durum telefon hatları oluşturmuştu . Hatta stratejistler halkın ilaç ; bulmak iç ; in ayaklanma ç ; ıkaracağını gö ; z ö ; nü ; ne alarak , ordunun bile devreye girebileceğini ö ; ne sü ; rmü ; şlerdi . Ancak geç ; en haftaya kadar sadece 5 bin kişinin virü ; s kaptığı ve 251 ' inin hayatını kaybettiği hatırlatılıyor . Dü ; nyada domuz gribinden ö ; lenlerin sayısı 8 bin 750 ' ye ulaştı .