Bilimsel uyarı: Avatar baş ağrıtıyor!

Uzmanlar rekor kıran Avatar gibi üç boyutlu filmlerin bazı izleyicilerde baş ağrılarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Bilimsel uyarı: Avatar baş ağrıtıyor!
  1 milyar Dolar ' dan fazla gişe yapan James Cameron filmi Avatar , ü ; ç ; boyutlu filmlere talebi artırırdı ve hatta piyasayı yeni ü ; ç ; boyutlu televizyonlara yö ; neltti .
YENİ BİR DENEYİM
Ancak uzmanlar gö ; rü ; ntü ; leri uzun sü ; reli ü ; ç ; boyutlu olarak izlemenin baş ağrısına yol aç ; abileceği uyarısında bulunuyor . Chicago ' daki Northwestern Ü ; niversitesi Feinberg Tıp Fakü ; ltesi ' nde gö ; z doktoru olan Profesö ; r Michael Roserberg , ' Sö ; zgelimi ufak ç ; apta kas dengesizliği gibi . Normal koşullar altında beyin bununla doğal yollarla başa ç ; ıkabilir . Yeni ü ; ç ; boyutlu filmler izleyicilere tamamen yeni bir algısal deneyim sunuyor . Bu yeni algısal deneyim daha fazla zihinsel ç ; aba gerektiriyor ki bu da baş ağrılarını kolaylaştırıyor ' diyor .
BEYİN FAZLA Ç ; ABA SARFEDER
New York ' taki Rochester Ü ; niversitesi Tıp Merkezi ' nde gö ; z ve nö ; roloji profesö ; rü ; olan Deborah Friedman da yeni ü ; ç ; boyutlu filmlerin beynin daha fazla ç ; aba gö ; stermesini gerektirdiğini ve bu farklılığın bazı insanlarda baş ağrısına yol aç ; acağını belirtiyor .