Bahçeli'den İsrail'e sert tepki

İsrail'e MHP'den de kınama geldi.

Bahçeli'den İsrail'e sert tepki
  MHP Lideri Bahç ; eli , İsrail ' in haddi ve terbiye sınırlarını aşan son eylemini şiddetle kınadığını belirterek , ' İsrail ' in , bü ; yü ; kelç ; imiz şahsında Tü ; rk milletine yö ; nelik gö ; sterdiği seviyesiz davranışından dolayı bir an ö ; nce ö ; zü ; r dilemesi ö ; ncelikli beklentimiz haline gelmiştir ' dedi .

Milliyetç ; i Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahç ; eli , &ldquo ; İsrail tarafından Tü ; rkiye ' nin İsrail Bü ; yü ; kelç ; isine gö ; sterilen yakışıksız davranışa&rdquo ; tepki gö ; sterdi .

Bahç ; eli , yaptığı yazılı basın aç ; ıklamasında şunları sö ; yledi :

' Yedi yıldır iktidarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi hü ; kü ; metlerinin tek taraflı taviz ve teslimiyete dayalı ve sanal kahramanlıklarla sü ; rdü ; rmeye ç ; alıştığı uluslar arası ilişkiler her geç ; en gü ; n yeni bir skandala sahne olmaktadır .

En son olarak , ü ; lkemizde yayımı halen sü ; ren bir televizyon dizisiyle ilgili İsrail Devleti ' nin gö ; stermiş olduğu tepkinin sınırları aştığı ve konuyu milletimize aç ; ıkç ; a hakarete vardırma noktasına kadar getirdiği anlaşılmaktadır .

İsrail Dış İşleri Bakan Yardımcısının diplomatik nezaket kurallarını hiç ; e sayarak Tü ; rk bü ; yü ; kelç ; isine yö ; nelik hayâ ; sız tavır ve davranışı hepimizi derinden sarsmıştır .

Tü ; rkiye Cumhuriyeti ' ni temsil etme yetkisini taşıyan bir bü ; yü ; k elç ; inin , tariz ve tezyifle hafife alınması telafisi olmayan bir dü ; şü ; klü ; k olmuştur .

Bu kü ; ç ; ü ; k dü ; şü ; rü ; cü ; davranışların doğrudan doğruya Tü ; rk milletine ve Tü ; rk devletine yö ; nelik olduğu kuşkusuzdur .

Milliyetç ; i Hareket Partisi , İsrail ' in haddi ve terbiye sınırlarını aşan bu son eylemini şiddetle kınamaktadır .

İsrail ' in , bü ; yü ; kelç ; imiz şahsında Tü ; rk milletine yö ; nelik gö ; sterdiği seviyesiz davranışından dolayı bir an ö ; nce ö ; zü ; r dilemesi ö ; ncelikli beklentimiz haline gelmiştir .

Konuyla ilgili , İsrail Bü ; yü ; kelç ; isine verilmiş olan tepkinin olumlu olduğu , ancak yeterli olmadığı da aç ; ıktır .

Şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı bir haysiyet ve milletimizin onurunu savunmak adına ciddi bir imtihanla karşı karşıyadır .

Milliyetç ; i Hareket Partisi AKP hü ; kü ; metinden uluslar arası ilişkilerdeki mü ; tekabiliyet ilkesi gereğince ; Tü ; rk bü ; yü ; kelç ; isinin maruz kaldığı alç ; akç ; a muamelenin ; milletimizin vicdanını rahatlatacak biç ; imde karşılığını vermesini acilen beklemektedir . '