Bağış: CHP şov yapıyor

Egemen Bağış, Mecliste, AB yasalarının “CHP'nin keyfini” beklediğini öne sürerek, “CHP, tam kadro şovdan vazgeçerse AB kurallarını tam oturturuz” diye konuştu.

Bağış: CHP şov yapıyor
  Bağış , milletvekillerine gö ; nderdiği masa bayrağını , CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ' nin reddetmesiyle ilgili soruyu yanıtlarken şunları sö ; yledi :
&ldquo ; Hediye olarak tü ; m vekillerimize gö ; nderdiğimiz masa bayrağı daha geri gelmeden bir sayın milletvekilinden , ' hediyeyi kabul etmiyorum aç ; ıklaması geldi . ' PR ve reklam iç ; in yapıldığı anlaşılıyor .

Bari bayrağı tutsaydı . . . Bayrağı da reddetmiş . Bayraktan ne istiyorsun? Bayrağı reddet , AB ' yi reddet , demokrasiyi reddet , ç ; ağdaş hukuku reddet , AB hukukunu uyarlamak iç ; in getirdiğimiz yasa değişikliğini reddet , sonra ' şeffaflık ' diye tek kanallı radyo yayını yap .

Mecliste , AB yasaları CHP ' nin keyfini bekliyor . CHP , tam kadro şovdan vazgeç ; erse AB kurallarını tam oturturuz . Bü ; tü ; n kurallar ve kurumlar arasında tutarlılık olur . Tutarlı ve şeffaf bir hukukumuz olur . Sonra da bü ; tü ; n merak edilen , edilmeyen her şey aç ; ıkta konuşulur . O zaman şeffaflık , hukuk , bireysel haklar , ö ; zel hayat , kamu hayatı konularında herkese eşit kurallar uygulanmaya başlar . Tü ; rkiye ' de de kural ve hukuk bü ; tü ; nlü ; ğü ; yokken CHP ' nin yaptığı , ' şeffaflık ' diye fili bir tarafından tutup o taraftan tarifini yapmak . O iş ö ; yle değil . AB kuralları ve şeffaflık , Tü ; rkiye ' de şeffaflıktan en fazla korkan bir partinin sö ; zcü ; ve kalemşö ; rlerinin ağzına , eline yakışmıyor . AB yasalarını engelleyip , sonra ' şeffaflık ' diye ortalıkta şov yapamazsınız .

Neden bu milletvekili bayrağı yollamış hala anlamadım . Bayrağın maliyeti olmaz . Ucuz kahramanlığın da sadece o şovu yapana maliyeti vardır . Diğer şov yapacak CHP milletvekillerine de rica ediyorum ; bayrağı geri yollamayın , ayıptır . O sizin de bayrağınız . &rdquo ;