Açıköğretim öğrencilerine müjde!

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) başarılı olan öğrencilerin, örgün bölümlere yatay geçiş yapabileceklerini açıkladı.

Açıköğretim öğrencilerine müjde!
  Prof . Dr . Davut Aydın , Rektö ; rlü ; k gö ; revine başlaması nedeniyle Anadolu Ü ; niversitesi Yunus Emre Kampusu ' nda basın toplantısı dü ; zenledi . Toplantıya Rektö ; r yardımcıları Prof . Dr . Meryem A . Kozak , Prof . Dr . Hasan Mandal , Prof . Dr . Nü ; vit Oktay ile Prof . Dr . Naci Gü ; ndoğan da katıldı .

Anadolu Ü ; niversitesi Rektö ; rü ; Prof . Dr . Davut Aydın , Aç ; ık Ö ; ğretim sisteminde devrim niteliğinde kö ; klü ; değişiklikler yapacaklarını sö ; yledi . AÖ ; F ' te başarılı olan ö ; ğrencilerin ö ; rgü ; n bö ; lü ; mlere yatay geç ; iş yapabileceğini kaydeden Rektö ; r Aydın , şö ; yle konuştu :

&ldquo ; Aç ; ık Ö ; ğretim Fakü ; ltesi ' nde 31 Aralık 2009 tarihi itibariyle 1 milyon 300 bin kayıt yenilendi . Aç ; ık Ö ; ğretim iç ; in ç ; ok değişik projelerimiz var . Tü ; rkiye ' nin , ö ; zel ve kamu sektö ; rü ; nü ; n istekleri , teknolojik değişiklikleri ve dü ; nyadaki modelleri de dikkate alarak , aç ; ık ö ; ğretimi yeniden yapılandırma sü ; recine sokuyoruz . Bu yeni sü ; reç ; te teknoloji ve internet kullanımını olabildiğince artıracağız . Programlarımızı gü ; ncelleştirip , gö ; zden geç ; ireceğiz . Daha odaklı bir eğitime yö ; neleceğiz . Bunları yaparken de kapsamlı bir değişikliğe ihtiyaç ; var . Bu sistem iç ; erisinde ö ; ncelikle değerlendirme ve sınav sistemini değiştireceğiz . Kanun değişiklikleri ile ilgili olarak YÖ ; K ve parlamento ile gö ; rü ; şmelerimiz olacak . Dü ; nyadaki diğer aç ; ık ö ; ğretim normlarını yakalamak istiyoruz . &rdquo ;

AÇ ; IK Ö ; ĞRETİM Ö ; ĞRENCİSİNE BURS İMKANI

Bugü ; ne kadar Ö ; rgü ; n eğitimden aç ; ık ö ; ğretime geç ; iş imkanı olmasına rağmen aç ; ık ö ; ğretimden ö ; rgü ; n eğitime geç ; iş olmadığını belirten Prof . Dr . Aydın sö ; zlerini şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; :

&ldquo ; Yatay geç ; iş yö ; netmeliğinde bir değişiklik yapıldı . Şimdi aç ; ık ö ; ğretim ö ; ğrencisi başarı kriterlerini tutturuyorsa ö ; rgü ; n eğitime yatay geç ; iş yapabilecek . Bu devrim niteliğinde bir uygulamadır . Bu , Aç ; ık Ö ; ğretim ö ; ğrencisinin ö ; nü ; nü ; aç ; ma uygulamasıdır . ' Sen ü ; niversiteye aç ; ıktan girdin aç ; ıktan ç ; ıkacaksın ' uygulaması artık kalkıyor . Ç ; ü ; nkü ; bu sistem iç ; erisinde son derece başarılı ö ; ğrenciler var . Ayrıca , Aç ; ık Ö ; ğretimdeki ö ; ğrenciye ö ; rgü ; n eğitimde olduğu gibi burs imkanı da sağlayacağız . &rdquo ;

' DEVLETE 500 MİLYON LİRA AKTARILDI '

Rektö ; r Prof . Dr . Davut Aydın , bir gazetecinin Anadolu Ü ; niversitesi ' nin kasasında bulunan 500 milyon TL ' nin devlet tarafından alındığını hatırlatması ü ; zerine şunları sö ; yledi :
&ldquo ; Bize hep şö ; yle denildi ' Diğer ü ; niversiteler iş yapacak para yok . Sizde para var ama performansınız dü ; şü ; k . ' Bu sü ; reç ; sonunda devlete 500 milyon lira aktarıldı . Bunun 250 milyon lirası Maliye Bakanlığı ' na , 250 milyon lirası da yeni kurulacak olan ü ; niversitelere verildi . Maliye Bakanlığı ' Say 2000 ' denen sistem sayesinde sabah 09 . 00 ' da bilgisayarını aç ; tığı zaman kimin elinde para varsa gö ; rü ; yor . Bunun sonucunda bir gü ; n ' Ya bu parayı kullan ya da ver ' derler . Para ne yazık ki gitti . Bundan sonra bize yeni talepler gelebilir . Biz bundan sonra para vermek istemiyoruz . Aslında bu para 750 milyon liradır . Maliyeye verilecek olan para 500 milyondu sonradan 250 milyon lirasını bize geri verdiler . Artık geriye değil ö ; nü ; mü ; ze bakıyoruz . Tekrar bizden para istememeleri iç ; in yeni projelerin hazırlıklarına başladık . Biz bir daha para veren yö ; netim olmak istemiyoruz . Biz kaynaklarımızı ü ; lkenin yararına kullanmak istiyoruz . &rdquo ;