5 bin kişi işinden olacak

Sanko Holding Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, tekstil ve konfeksiyon sektöründe çalışan kadınlara tanınan 'özel' izne karşı çıktı.

5 bin kişi işinden olacak
  AB ' ye uyum ç ; erç ; evesinde , tekstil ve konfeksiyon sektö ; rü ; nü ; n ' ağır ve tehlikeli işler ' kapsamına alınması ve bu sektö ; rde ç ; alışan kadın işç ; ilere ayda 5 gü ; n regl dö ; nemlerinde ( ö ; zel gü ; n ) izni verilmesi yö ; nü ; ndeki dü ; zenleme kadın istihdamı iç ; in ciddi tehdit haline geldi . Sanko Holding Başkanı Abdü ; lkadir Konukoğlu , dü ; zenlemenin kesinleşmesi halinde tekstil ve konfeksiyon fabrikalarında ç ; alışan yaklaşık 5 bin kadın işç ; inin tamamını işten ç ; ıkaracağını bildirdi .
TAKİP Mİ EDECEĞİM?
Konukoğlu , tekstil ve konfeksiyon sektö ; rü ; nü ; n ağır ve tehlikeli işler kapsamında sayılarak kadın işç ; ilere ayda 5 gü ; n &ldquo ; ö ; zel gü ; n izni&rdquo ; verilmesinin kadın istihdamını bitireceği uyarısında bulunurken , sistemin eski haline dö ; nü ; ştü ; rü ; lmemesi halinde fabrikalarında bir tek kadın işç ; i bile bulundurmayacağını sö ; yledi . Ö ; zel iznin ç ; alışma temposunu tü ; mü ; yle bozacağını ifade eden Konukoğlu , şunları sö ; yledi : &ldquo ; Tekstil ve konfeksiyon fabrikalarımızda 9 bin işç ; i ç ; alışıyor . Bunların yaklaşık 5 bini kadın . Ben fabrikadaki ü ; retimi , ç ; alışma gü ; n ve saatlerini kadınların ö ; zel gü ; nü ; ne gö ; re ayarlayamam ki! Sipariş yetişecek , fabrikanın ara vermeden ç ; alışması gerekirken , ben işç ; imi izne mi gö ; ndereceğim? Bu mü ; mkü ; n mü ; ? İşimi gü ; cü ; mü ; bırakıp , kadınların ö ; zel gü ; nleri ne zaman , bu hafta kaç ; kadın regl olacak , kaç ; ı izin kullanacak bunu mu takip edeceğim . Bu kadınlar doğru mu sö ; ylü ; yorlar gerç ; ekten regl oldukları iç ; in mi o hafta izin kullanıyorlar yoksa başka bir ihtiyaç ; ları iç ; in mi izin kullanıyorlar nereden bileceğim?&rdquo ;
ERKEK İŞÇ ; İ ALIRIM
Sanko Başkanı Konukoğlu , kadın işç ; ilere ö ; zel izin verilmesini şart koşan dü ; zenlemenin değiştirilmesini beklediklerini , bu konuda bakan ve bü ; rokratlarla bir dizi gö ; rü ; şme yaptıklarını sö ; yledi . Konukoğlu , &ldquo ; Şimdi bü ; yü ; k bir umutla bu sıkıntının ortadan kaldırıldığı haberini bekliyorum . Sorun ç ; ö ; zü ; lü ; rse ne ala! Ç ; ö ; zü ; lmezse , kimse kusura bakmasın kadın işç ; imin hepsini işten ç ; ıkarıp yerlerine erkek işç ; i alırım&rdquo ; dedi .