11 milyar Dolar yatırım bekleniyor

Bu yıl Türkiye'ye 11 milyar Dolar doğrudan yatırım yapılması bekleniyor.

11 milyar Dolar yatırım bekleniyor
  Bloomberg ' te ç ; ıkan habere gö ; re BGC Partners Başekonomisti Ö ; zgü ; r Altuğ , Tü ; rkiye ' nin bu yıl 11 milyar Dolar doğrudan yabancı yatırım ç ; ekeceğini sö ; yleyerek bu miktarın 4 , 3 milyar Dolar ' ının enerji şirketlerinin satışı ve kö ; prü ; ile otoyollarının ö ; zelleştirmesinden geleceğini belirtti . Altuğ ' a gö ; re gelecek paranın 3 , 3 milyar Dolar ' ı birleşme ve satın almalardan 3 , 5 milyar Dolar ' ı ise yeni kurulacak fabrikalara aktarılacak yabancı kaynaklardan gelecek .
2010 yılında meydana gelecek cari aç ; ığın 25 milyar Dolar civarında olacağını sö ; yleyen Altug , bu aç ; ığı finanse etmenin ise sorun teşkil etmeyeceğini sö ; zlerine ekledi .
Hü ; kü ; metin bü ; tç ; e planlarına gö ; re Tü ; rkiye ' nin bu yıl yü ; zde 3 , 5 bü ; yü ; mesi hedefleniyor .
Altug 2009 yılı iç ; in Tü ; rkiye ' ye 8 milyar Dolar doğrudan yabancı yatırımın geleceği tahmininde bulunmuştu . Aç ; ıklanan son verilere gö ; re geç ; en yılın 11 aylık dö ; neminde Tü ; rkiye 7 milyar Dolar ' lık doğrudan yabacı yatırım ç ; ekti .

IMF İLE İLİŞKİLER 1 HAFTA 10 GÜ ; N İÇ ; İNDE AÇ ; IKLANABİLİR

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergü ; n , &ldquo ; IMF ile hü ; kü ; met olarak nasıl bir noktadasınız?&rdquo ; şeklindeki soruyu yanıtlarken de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ' ın aç ; ıklamalarını hatırlatarak şunları sö ; yledi :
&ldquo ; Bu aç ; ıklamalar ç ; erç ; evesinde kısa zaman iç ; inde belki 1 hafta iç ; inde IMF ile tam bir mutabakatın ortaya konulabileceğini ve yeni anlaşmanın şartlarının kamuoyu tarafından da bilineceğini gö ; rü ; yoruz&rdquo ;
Ergü ; n , Tü ; rkiye ile IMF ilişkilerinde eskiden olduğu gibi ç ; ok katı anlaşmaların gü ; ndeme gelmeyebileceğini , daha esnek anlaşmaların sö ; z konusu olabileceğini sö ; yledi .
Her zaman parasal yö ; nü ; ç ; ok gü ; ç ; lü ; olan anlaşmaların beklenmemesi gerektiğini vurgulayan Ergü ; n , Tü ; rkiye ekonomisinin uluslararası sistemle bir bü ; tü ; n halinde yü ; rü ; dü ; ğü ; nü ; , bu aç ; ıdan bakıldığında &ldquo ; uluslararası ekonomi aktö ; rlerinin Tü ; rkiye ekonomisiyle ilgili gü ; ven artırıcı bir ö ; nlem olarak gö ; rebileceği tü ; rde&rdquo ; anlaşmaların da sö ; z konusu olabileceğine işaret etti . Sanayi ve Ticaret Bakanı , &ldquo ; O aç ; ıdan Tü ; rkiye IMF ilişkileri ve yeni anlaşmanın ç ; erç ; evesini zannedersem 1 hafta 10 gü ; n iç ; inde gö ; rme imkanımız olacaktır&rdquo ; diye konuştu .

&ldquo ; DÖ ; VİZE , KREDİLERİN FAİZ ORANLARINA ETKİSİ OLUR&rdquo ;

Sabancı Holding Ü ; st Yö ; neticisi ( CEO ) Ahmet Dö ; rdü ; ncü ; , IMF ile bir anlaşma yapılması durumunda , bunun dö ; vize ve kredilerin faiz oranlarına etkisi olacağını ö ; ne sü ; rdü ; .
Dö ; rdü ; ncü ; , karbon saydamlık projesine ilişkin olarak dü ; zenlenen bir toplantı sonrasında gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın IMF anlaşmasına yö ; nelik aç ; ıklamalarına dair sorularını yanıtladı .
Hü ; kü ; metin birşey yapıyorsa doğru yaptığını ifade eden Dö ; rdü ; ncü ; , &ldquo ; Dö ; vize etkisi olur diye dü ; şü ; nü ; yorum . Kredilerin faiz oranlarına etkisi olur ama bir bakmak lazım&rdquo ; dedi .
&ldquo ; Senaryonuzu IMF anlaşmasına gö ; re mi yaptınız&rdquo ; sorusuna ise Dö ; rdü ; ncü ; , &ldquo ; Hayır . . . Revize edersek bilmiyorum , nasıl revize edebileceğimizi gö ; receğiz . Biz planlarımızı bö ; yle bir takım şeylerle beraber yapmıyoruz , planlarımızda ç ; ok fazla değişiklik olmaz&rdquo ; karşılığını verdi .
Akbank Yö ; netim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinç ; er de &ldquo ; Hayırlısı . . . Bence ç ; ok iyi bir zamanlama . Sayın Başbakanın sö ; ylediklerinden bu konuda bir ilerleme var . Eminim ki , iyi bir şekilde anlaşma yapılır&rdquo ; diye konuştu .