'YSK yasaklanmış program kullanıyor'

DP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray Yüksek Seçim Kurulu'nun kullandığı programın yasaklı olduğunu iddia etti.

  Yazılı bir aç ; ıklama yapan Ç ; ıray iddialarını şö ; yle dile getirdi :

HİLE İDDİALARI : 22 Temmuz seç ; imleri ile başlayan ve son yapılan referandumda da kullanılan metotlar , 1946 ' dan bu yana ilk defa bu kadar yoğun bir şekilde ' seç ; imlerde hile ' olduğuna dair tartışmalara neden olmuştur .

SAKINCALI YAZILIM : 22 Temmuz 2007 seç ; imlerinden bu yana gerç ; ekleşen seç ; im ve referandumlarda , ' seç ; imlerde hile olduğu ' kuşkusu dillendirilmekte ve tartışılmaktadır . Her seç ; menin oyu , altın değerindedir . Bu oyların sandığa girdiği gibi ç ; ıkması gerekir . YSK , 22 Temmuz 2007 seç ; imlerinden beri tamamen bilgisayar yazılımları kullanmaktadır . Sö ; z konusu işletim sistemi ü ; zerinde ç ; alışan projeye de SEÇ ; SİS adı verilmektedir . Bazı bilgisayar mü ; hendislerinin iddiasına gö ; re , YSK İl ve İlç ; e Seç ; im Kurullarında gü ; venliği ç ; ok tartışmalı olan bir işletim sistemi kullanmaktadır . Bu işletim sisteminin Avrupa ü ; lkelerinde devlet kurumlarında yasaklandığını biliyoruz .

UZMANLAR İNCELESİN : YSK , bilgisayar sistemini yeniden gö ; zden geç ; irmeli , seç ; imlerin şeffaflaşması iç ; in tü ; m ö ; nlemleri almalıdır . SEÇ ; SİS adı verilen yazılım da bilim insanları ve mü ; hendis odaları tarafından oluşturulacak bağımsız bir teknik grup tarafından incelenmeli , raporu da kamuoyu ile paylaşılmalıdır .