Yargıtay'dan Memati'ye ret!

Yargıtay tartışmalı bir karara imza attı ve çocuklara 'Memati' isminin konulamayacağı yönündeki kararı onadı.

  Yargıtay , yerel mahkemenin ' Ç ; ocuklara Memati adı konulamaz ' kararını onadı .

Yargıtay da ' Memati ' adına ' Hayır ' dedi . Ç ; ocuklarının isimlerini ' Polat ' ve ' Memati ' olarak değiştirmek isteyen aile , yerel mahkemenin kısmen ' Hayır ' kararıyla şok yaşamıştı . Ü ; skü ; dar 2 . Asliye Hukuk mahkemesinin ' Polat ' adını uygun bulan ancak ' Memati ' isminin konulamayacağı ile ilgili kararının temyiz incelemesini tamamlayan Yargıtay , mahkemenin verdiği kararı onadı . Bö ; ylece Tü ; rkiye ' de ç ; ocuklara ' Memati ' adının konulamayacağı ile ilgili mahkeme kararı kesinlik kazanmış oldu .

İLGİNÇ ; DAVANIN GEÇ ; MİŞİ

Cü ; neyt Torun ve Nuray Torun adlı ç ; ift ' Anıl ' ve ' Arda ' adlı ç ; ocuklarına ' Polat ' ve ' Memati ' isimlerinin verilmesi istemiyle mahkemeye başvurdu . Ü ; skü ; dar 2 . Asliye Hukuk Mahkemesi ' nde aç ; ılan davada isteme ilk itiraz Cumhuriyet Savcısından geldi .

Savcı Ersoy Yü ; ce talep edilen isimlerden ' Memati ' nin Arapç ; a olduğunu , ö ; lü ; m yada ö ; lü ; mcü ; l anlamı taşıdığını , ismin ç ; ocukları ileride zor duruma dü ; şü ; rebileceğini , bu nedenle de genel ahlaka aykırı olduğunu dü ; şü ; ndü ; ğü ; nü ; belirterek ve talebin yerine getirilmemesini istedi . Yargılama sonunda Mahkeme de savcının gö ; rü ; şü ; ne katılarak aynı gerekç ; eyle ' Memati ' isminin ç ; ocuklara konulamayacağına karar vermişti . Yargıtay ' ın onamasıyla yerel mahkemenin kararı kesinlik kazandı .