Vatikan ağır eleştirilerinde bulundu

Vizyona girdiği günden itibaren dünya genelinde gişe rekorları kıran Avatar, Vatikan'ın ağır eleştirilerine maruz kaldı.

  111 ü ; lkede 14839 salonda oynayan Avatar , dü ; nya ç ; apında , Titanik ' ten sonra en bü ; yü ; k gişe başarısına erişti .

Haftasonu Ç ; in ' deki gişe rakamlarının da artışıyla rekora koşan film , gö ; sterime girdiği gü ; nden bu yana dü ; nya genelinde 1 , 1 milyar dolarhasılat elde elti . Bu rakamla tü ; m zamanların en ç ; ok gişe rakamlarına ulaşan filmleri sıralamasında 3 . lü ; k koltuğuna oturdu .

' Avatar ' ın , ' Titanik ' in 1 , 84 milyar dolarlık rekor hasılatını geç ; mesi şimdilik beklenmiyor , ancak bu haliyle bile yö ; netmeni Cameron ' u , film tarihindeki en ç ; ok kazanan iki filmin yö ; netmeni yapmasına kesin gö ; zü ; yle bakılıyor .

Avatar başarıdan başarıya koşarken , Vatikan ' ın resmi yayın organı L ' Osservatore Romano ' da yayınlanan bir yazı , Avatar iç ; in , &ldquo ; Ö ; zel efektler dışında heyecanı olmayan sü ; rreal bir teknoloji filmi . Duygusallık kö ; ftesinden ç ; ıkan bir can sıkıntısı&rdquo ; ifadelerini kullanıldı .

Vatikan Radyosu da film hakkındaki haberinde , &ldquo ; Avatar , sinema dü ; nyasında asla tarih yazmayacak&rdquo ; dedi .

Vatikan , Dan Brown ' ın beyazperdeye aktarılan ' Da Vinci Şifresi ' ile ' Melekler ve Şeytanlar ' adlı eserlerini Katoliklerin gö ; rmemesi gerektiğini savunmuştu . Bu eserleri gö ; rmenin ' gü ; nah ' olduğu aç ; ıklanmış , dü ; nyada milyonlarca kişinin izlediği bu filmler bir anlamda ' aforoz ' edilmişti .

Vatikan filmi sert şekilde eleştirse de , ' Avatar ' da başrolü ; oynayan Amerikalı siyahi aktris Zoe Saldana iç ; in ' bilimkurgunun yeni kraliç ; esi ' yorumu yapılıyor . Babası Dominikli , annesi Porto Rikolu olan 31 yaşındaki Latin gü ; zeli Saldana , ' Avatar ' da , başroldeki ' Neytiri ' adlı uzaylı kadını canlandırdı . Tamamen bilgisayar animasyonlarından oluşan bu karaktere mimikleri ve sesiyle hayat veren Saldana ' nın , muhteşem performansıyla Oscar dahi alabileceği ve bö ; ylece Akademi tarihinde bir ilke imza atabileceği konuşuluyor .