Üniversiteli kızlar zehirlendi

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir yurtta kalan 5 üniversite öğrencisi kız yurdun fuel-oil tankından sızan yakıtın kokusundan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Üniversiteli kızlar zehirlendi
  Sivas Caddesi ' ndeki Suşehri Ö ; zel İdare Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' ne ait 5 katlı bir binanın kız yurdu olarak kullanılan son katındaki fuel-oil tankının bulunduğu odada yakıt sızıntısı oluştu .

Odadan koridora doğru yakıt aktığını fark eden ö ; ğrenciler , durumu yetkililere bildirdi .

Yakıtın kokusundan etkilenen 5 ö ; ğrenci , mide bulantısı ve baş dö ; nmesi şikayetiyle Suşehri Devlet Hastanesi ' ne kaldırıldı .

Ö ; ğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ö ; ğrenildi .

Sızıntının fuel-oil tankının ateşleme sistemine yakıt akışını sağlayan plastik hortumdaki kırılmadan kaynaklandığı belirtildi .

Cumhuriyet Ü ; niversitesi Suşehri Timur Karabal Meslek Yü ; ksek Okulu ' nda eğitim gö ; ren kız ö ; ğrencilerin barındığı yurdun , Suşehri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı olduğu bildirildi .

Binanın 4 ve 5 . katlarının yurt olarak kullanıldığını ifade eden yetkililer , yaklaşık 80 ö ; ğrenci kapasiteli yurttaki diğer ö ; ğrencilerin geç ; ici olarak ilç ; ede bulunan diğer yurtlara ve ö ; ğretmenevine yerleştirildiğini kaydetti .