Uludağ'da oteller doldu taştı

Türkiye'de kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Bursa Uludağ'da kar kalınlığı 60 santimetreyi bulunca oteller tam doluluk yaşamaya başladı.

Uludağ'da oteller doldu taştı
  Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye gö ; re , lodos yü ; zü ; nden yılbaşı akşamında kar kalınlığı 12 santimetrenin altına dü ; şen Uludağ ' da , dü ; n akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sü ; rdü ; rü ; yor . Yağışın halen sü ; rdü ; ğü ; ve hafta sonuna kadar aralıklarla devam etmesinin beklendiği Uludağ oteller bö ; lgesinde , kar kalınlığının şu an itibari ile 60 santimetreyi bulduğu bildirildi . Sıcaklığın sıfırın altında eksi 4 derece civarında olduğu bö ; lgede yoğun buzlanma yaşandığı , bu nedenle sü ; rü ; cü ; lerin dikkatli olması isteniyor . Yoğun sisin etkili olduğu Uludağ ' da gö ; rü ; ş mesafesi yer yer 50 metrenin altına kadar dü ; şü ; yor . Yetkililer , etkili olan rü ; zgarın da saatteki hızının yer yer 25 kilometreye kadar ç ; ıktığı belirtildi .

Yılbaşı tatili nedeniyle Uludağ ' a ç ; ıkan tatilciler , pistlerde eriyen karlar ü ; zerinde kayak yapmaya ç ; alışmış , ancak zor anlar yaşamışlardı . Sö ; mestr tatili ö ; ncesinde yağan kar , başta işletmeler olmak ü ; zere , tatilcilerin de yü ; zü ; nü ; gü ; ldü ; rdü ; .

Karinna Hotel Ö ; n Bü ; ro Mü ; dü ; rü ; Harbi Tü ; rk , kar yağışının geç ; başlaması ve istenen derecede olmamasına rağmen otelde yü ; zde yü ; z doluluk yaşadıklarını belirterek , ' Şu an gü ; zel bir kar yağışı var . Kar gecikmeli gelse de ö ; nce yılbaşı , ardından da sö ; mestr tatilinin yaklaşması ile yü ; zde yü ; z doluluk yaşamaya başladık . Bundan sonra kar yağışının da artarak devam etmesini bekliyoruz . Bu da Uludağ ' da gü ; zel bir sezon geç ; ireceğimizin gö ; stergesidir . ' dedi .

Tü ; rkiye Kayak Ö ; ğretmenleri Derneği Başkanı Ahmet Kıbıl ise dü ; n geceden bu yana yağan karla Uludağ ' da mü ; kemmel bir ortam oluştuğunu belirterek , ' Bu yıl Uludağ ' a kar beklediğimizden geç ; geldi . Ancak şu an yağan karla birlikte durum ç ; ok iyi . Kar dü ; zeyi ve kayak ortamı ç ; ok gü ; zel . Oteller şu an yağan karla birlikte doluluk yaşıyor . ' dedi .