Twitter para kazanmak istiyor

Google, YouTube ve Facebook'un ardından sanal aleme hızlı bir giriş yapan Twitter, günde milyonlarca ziyaretçiyi çekmesine karşın parasızlıkla boğuşuyor.

  Yalnızca 140 karakter kullanılarak yazılan kısa mesajlarla dü ; nya genelinde fenomen haline gelen sosyal iletişim sitesi Twitter , gelir elde etmek iç ; in bir ekip oluşturma ç ; abasında .

PARA KAZANMA İSTEĞİ


Twitter ' ın sitesinde yer alan eleman ilanlarından ikisinin lisans anlaşmaları imzalamak gibi şirkete para kazandıracak işler olması , şirketin kendisini dü ; nyanın en hızlı bü ; yü ; yen sosyal iletişim sitesinden , kendi kendine yetebilen bir şirkete dö ; nü ; ştü ; rmek istediğini gö ; steriyor .

Haberde gö ; rü ; şlerine yer verilen konuya yakın bir kaynak , &ldquo ; Şirket maddi kaynak taşımanın kritik olduğu bir aşamaya geldi . Artık gü ; ç ; lenmeyi planlıyor&rdquo ; dedi .

Ö ; te yandan sadece 140 karakterle limitli olan tweetler , geç ; en yaz İran ' ın seç ; im sonrası protestoları gibi olaylarda bü ; yü ; k rol oynayan sabit iletişim araç ; larından biri haline geldi .

ABD merkezli araştırma grubu Altimeterr Group analisti Jeremiah Owyang , &ldquo ; Artık piyasada uzun sü ; reli bulunduklarının farkındalar , bu yü ; zden parasallaşma dinamiklerini harekete geç ; irmeleri lazım&rdquo ; diye konuştu .

Twitter kazancını aç ; ıklamıyor ancak internet sitelerinde &ldquo ; İş modelimiz araştırma aşamasında olduğundan dolayı , kazandığımızdan daha ç ; ok harcıyoruz&rdquo ; ibaresi yer alıyor . Twitter ekim ayında veri akışlarını Google ve Microsoft gibi dev şirketlerle lisans anlaşmaları imzalayacağı haberleriyle gü ; ndeme gelmişti .

BİR YILDA BÜ ; YÜ ; DÜ ;

Kısa bir sü ; re ö ; nce San Francisco ' da daha bü ; yü ; k bir ofise taşınan Twitter , geç ; en yıl sadece 1 . 5 milyon olan ü ; ye sayısını Kasım ayında 19 . 4 milyona ç ; ıkardı . Uzmanlarsa Twitter ' ın dü ; nya ç ; ağındaki takipç ; ilerinin ç ; ok daha fazla olduğunu dü ; şü ; nü ; yor .

Eylü ; l ayında , Twitter karşılıklı ortak fon devi T . Rowe Price ve ö ; zel girişim sermayesi Insight Venture Partners ' dan 100 milyon dolar alarak , değerini 1 milyar dolara yü ; kseltmişti .

Twitter yö ; neticileri kazanç ; kaynaklarını artırmak iç ; in , Facebook ve Google gibi şirketlerin bü ; yü ; k paralar kazanmasını sağlayan , arama sonuç ; larıyla birlikte reklam yayınlama işini kendi modelinde de uygulamak istediklerini dile getirdi .

Bununla birlikte , Twitter ' ın sitesinde yer alan ilanlarda , iş dü ; nyasındaki kullanıcıların hizmetin değerini daha iyi anlamalarını sağlayacak pazarlama yö ; neticileri aradığı da gö ; rü ; ldü ; .