Türkiye'de 127 ülke okuyor

Yüksek öğrenimde yabancı gençlerin cazibe merkezi haline gelen Türkiye'de 127 ülkeden 18 bini aşkın öğrenci bulunuyor.

Türkiye'de 127 ülke okuyor
  Son yıllarda birbiri ardına aç ; ılan ö ; zel ve devlet ü ; niversiteleri Tü ; rkiye ' yi yü ; ksek ö ; ğrenimde cazibe merkezi haline getirdi . Tü ; rkiye ' de , 127 ü ; lkeden 18 bini aşkın yabancı genç ; ö ; ğrenim gö ; rü ; yor . İstanbul ise , Tü ; rkiye ' yi tercih edenlerin odak noktasını teşkil ediyor .

BURUNDİ ' DEN Ö ; ĞRENCİ VAR

İstanbul ' da Japonya ' dan Senegal ' e , Moğolistan ' dan Polonya ' ya kadar farklı kıtalardan ö ; ğrenciler eğitim iç ; in bir araya gelmiş durumda . İstanbul ' daki ü ; niversitelerde Gabon , Mali , Moritanya , Cibuti , Burkina Faso , Burundi Ekvator Ginesi ve Birleşik Tanzanya ' dan ö ; ğrenciler bulunuyor .

Bu yıl Tü ; rkiye ' ye en ç ; ok ö ; ğrenci bulunduran ü ; lke 2 bin 472 ö ; ğrenci ile KKTC . Bu ü ; lkeyi Azerbaycan , Bulgaristan , Tü ; rkmenistan , İran ve Yunanistan izliyor .

GÜ ; LERYÜ ; Z ETKENİ

Tü ; rkiye ' de ö ; ğrenim gö ; ren yabancı uyuklu ö ; ğrenciler , bu tercihlerinde ü ; lkedeki eğitim imkanlarının etkili olduğunu , halkın gü ; ler yü ; zü ; nü ; n adaptasyon sorununa yardımcı olduğunu sö ; ylü ; yor .

Kebap , baklava ve İstanbul Boğazı ' nı ç ; ok seven ö ; ğrenciler , &ldquo ; Bir gü ; n mutlaka evimize dö ; neceğiz ama ö ; nce burada eğitimimizi tamamlayıp , iş fırsatlarını değerlendirmeliyiz . İstan-bul ' daki iş fırsatları geri ç ; evrilemeyecek kadar cazip&rdquo ; diyor .

ORTAK?FİKİR?TÜ ; RKİYE?AŞKI

Bahç ; eşehir ve Boğaziç ; i Ü ; niversiteleri ' nde eğitim gö ; ren yabancı genç ; leri İstanbul ve Tü ; rkiye ' de bir gelecek iç ; in şunları sö ; ylü ; yor . . .

İbrahima Khouma / Senegal : Evimi ve ailemi ö ; zlü ; yorum ama istediğim iş imkanlarını yakalayabilirsem geri dö ; nmem .

Salvador Chivaron / İspanya - Patriyk Zaryazny / Polonya : Tü ; rkiye iç ; in haksız ö ; nyargılar var . Buradaki ortam bizim ü ; lkelerimizden daha sıcak , hoşgö ; rü ; lü ; ve ö ; zgü ; r .

Hamza Abubakir ve Asmau Muktar Aliyu / Nijerya : Gelirken ten rengimizin farklı oluşundan dolayı bir sorun yaşar mıyız diye dü ; şü ; ndü ; k ama ü ; niversitenin koridorları bile rengarek .

Oyuntuya Munkhbat / Moğolistan : Okulun imkanlarının gü ; zelliğinin yanında İstanbul ' da bü ; yü ; leyici bir şehir .

Yu Tanaka / Japonya : Dü ; nyanın hiç ; bir ü ; lkesinde olmayan bir sıcak iletişim var burada . Bu da insanın korkularından arınmasını sağlıyor .

Ahıska Tü ; rkü ; Nargiz Zautadze / Rusya : İlk geldiğimde ü ; ç ; şey biliyordum . İstanbul , İzmir ve bineceğim otobü ; s şirketi Nilü ; fer . Beni Kamil Koç ; ' a bindirmek istediklerinde ç ; ok korkmuştum . Buraya ö ; yle alıştım ki Rusya ' da bir yabancı oldum .

Kaynak : Star gazetesi