Sigara şirketlerine ultimatom

Sigara fiyatlarında meydana gelen zam artışlarının ardından başlayan tartışmaya Maliye Bakanlığı da bir uyarıyla katıldı.

Sigara şirketlerine ultimatom
  Sigaraya yılbaşında gelen vergi artışı sonrası , şirketlerin ö ; nce zam sonra indirim yapması ü ; zerine Maliye ' den uyarı geldi .

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , sigarada vergi artışı sonrası başlayan fiyat tartışmaları ü ; zerine , gü ; ncelleme kararları ve ö ; ngö ; rü ; len vergi miktarlarını sağlayacak her tü ; rlü ; dü ; zenlemeyi yapacaklarını bildirdi ve gerekirse nispi sisteme geç ; ebileceklerini aç ; ıkladı .

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , yeni ö ; zelge sistemi hakkında bilgi verdiği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı .

Sigara ü ; reticilerinin fiyat ayarlamaları konusundaki bir soru ü ; zerine Şimşek , yeni yıla girerken bazı maktu vergileri gü ; ncellediklerini hatırlattı .

Bu maktu vergileri enflasyon ç ; erç ; evesinde gü ; ncellediklerini kaydeden Şimşek , ' ' Bazılarını 2 yıldır gü ; ncellememişsek tabii ki gü ; ncelleme oranları geç ; en yılın enflasyon oranlarını aştı . Ö ; rneğin otoyol ve kö ; prü ; lerde olduğu gibi ' ' dedi .

Uygulamada bazı sıkıntılar yaşanabileceğini belirten Şimşek , şö ; yle devam etti : ' ' Bizim verdiğimiz gü ; ncelleme kararları ve ö ; ngö ; rdü ; ğü ; mü ; z vergi miktarlarını karşılayacak her tü ; rlü ; dü ; zenlemeyi yaparız . Ne gerekiyorsa yaparız . Onlar maktu sistemdeymiş . Biz maktu vergileri artırmışız . Uyum konusunda sorun yaratıyorlarsa nispi sisteme geç ; eriz , sistemi değiştiririz . Ç ; ok aç ; ık bir şekilde sö ; ylü ; yorum . Hangi sektö ; r olursa olsun bizim yaptığımız dü ; zenlemelere uymak zorundalar . Uymazlarsa biz alternatif yolları geliştiririz , uymak zorunda kalırlar . Bizim bir gelir hedefimiz var , o gelir hedefini yakalayacağız . Gelir hedefimiz gerç ; ekç ; i . Bunların tutturulması iç ; in de gerekli adım atılacaktır . ' '