Sahte salgın iddiası

Dünya'nın önde gelen basın organlarının politika ve ekonomi alanında öne çıkardıkları haberler:

Sahte salgın iddiası
  &ldquo ; Sahte salgın&rdquo ; : Avrupa Konseyi sağlık şefi ilaç ; firmalarını suç ; ladı ( Daily Mail )

Avrupa Konseyi Sağlık Birimi Şefi Wolfgand Wogard Domuz gribi salgınının dü ; nya ç ; apındaki panikten faydalanmak isteyen ilaç ; firmalarının başlattığı &ldquo ; sahte bir salgın&rdquo ; olduğunu sö ; yledi .

Wogard , Domuz gribi tedavisinde kullanılan ilaç ; ve koruyucu aşıları ü ; reten şirketleri Dü ; nya Sağlık Ö ; rgü ; tü ; ' nü ; n domuz gribini bir salgın olarak tanımlama kararını etkilediğini savundu . Bu sayede ilaç ; firmaları &ldquo ; dev kazanç ; lar&rdquo ; elde ederken , İngiltere dahil pek ç ; ok ü ; lke zaten kısıtlı olan sağlık bü ; tç ; elerini bu nispeten hafif hastalığa karşı aşı kampanyaları dü ; zenlemek iç ; in harcadı .

Wogard ' ın bu sü ; reç ; te ilaç ; firmalarının rolü ; nü ; n incelenmesi yö ; nü ; ndeki teklifi , Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ' nin sorumluluğunu da ü ; stlenen Strasbourg merkezli Avrupa Konseyi ' nde kabul edildi .

Konuyla ilgili acil durum mü ; zakereleri ö ; nü ; mü ; zdeki ay yapılacak .

DIŞ BASINDA TÜ ; RKİYE

DAILY TELEGRAPH

Papa İkinci Jean Paul ' ü ; n suikastç ; ısı kitap anlaşması peşinde

Neredeyse 30 yıl ö ; nce Papa ' yı vurup yaralayan Tü ; rkiyeli tetikç ; i Mehmet Ali Ağca ö ; nü ; mü ; zdeki gü ; nlerde serbest bırakılacak . Tetikç ; i hikayesi karşılığında milyonlarca sterlinlik kitap ve film anlaşmaları yapmak istiyor .

BUSINESS WEEK

Rehn Tü ; rkiye kavgasından sonra dikkatini Yunanistan krizine ç ; eviriyor

Avrupa Birliği ekonomiden sorumlu komiseri Olli Rehn bugü ; n Atinalı milletvekillerini , Yunanistan ' dan başlayıp kıtanın geri kalanına yayılacak bir mali krizi ö ; nlemeye hazır olduğuna ikna etmeye ç ; alışacak .

THE NEW YORK TIMES

İstanbul kü ; ltü ; r tahtına oturmayı sevdi

İstiklal Caddesi ' nin ü ; zerindeki Avrupa Birliği mavisi minik ışıklar hem 2010 ' un gelişini hem de İstanbul ' un Avrupa Kü ; ltü ; r Başkenti oluşunu kutluyor . Ancak bir yıl sü ; recek kutlamalar asıl 16 Ocak ' ta şehir genelinde yapılacak ve gö ; renleri hayran bırakacak partilerle başlayacak .

TEHRAN TIMES

&ldquo ; İran , Mucizeler Ü ; lkesi&rdquo ; sergisi Tü ; rkiye ' de

İranlı fotoğrafç ; ı Ahmed Mutalaei , &ldquo ; İran , Mucizeler Ü ; lkesi&rdquo ; başlıklı fotoğraf sergisi Eskişehir Anadolu Ü ; niversitesi ' nde aç ; ıldı .

DÜ ; NYA BASINI

THE NEW YORK TIMES

nsansız hava aracı uç ; uşları eldeki askeri verileri artırıyor

Afganistan ü ; zerindeki insansız hava aracı uç ; uşlarının sayısının artmasıyla elde o kadar ç ; ok gö ; rü ; ntü ; lü ; istihbarat verisi birikti ki , analistler bu bilgileri değerlendirmeye yetişemiyor .


Etnik ayaklanmalarının kontrolü ; altındaki İtalyan kasabasında mafya şü ; phesi

Organize suç ; ö ; rgü ; tlerinin gü ; ç ; lü ; olduğu bilinen Calabria ' daki ayaklanmalar İtalya ' da bü ; yü ; yen etnik gerginliğe yeni bir boyut kazandırdı .


New York , şimdi de tuzda kesintiye gitmeyi planlıyor

Sigara ve trans yağ karşıtı gü ; ç ; lü ; kampanyaların ardından New York City ' nin yeni bir hedefi var : Gıda endü ; strisindeki tuz tü ; ketimi .

THE WASHINGTON POST

Fiyatlar ve krediler Ç ; in ' de emlak balonuna işaret ediyor

Ö ; nemli şehirlerde emlak fiyatlarının artması ve pek ç ; ok geleneksel uyarı ışığının yanmasıyla yatırımcıları , bankacıları ve Ç ; in hü ; kü ; metini emlak balonu endişesi sardı .

ABD ' nin Ortadoğu ' daki gıda dağıtım anlaşmaları milyarlarca dolar değerinde

ABD ' nin Afganistan ve Irak ' taki savaşının en az bahsedilen maliyet kalemi bu ü ; lkelerdeki Amerikan askerlerinin ve sivil personelin gıda harcamaları .

1 ' inci yü ; zyılın diplomasi modeli kadınlar

&ldquo ; Hillary etkisi&rdquo ; nin Washington ' daki bü ; yü ; kelç ; ilik pozisyonlarını kadınlar arasında popü ; lerleştirdiği sö ; yleniyor .