Polislere molotoflu saldırı

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Okmeydanı'nda düzenlemiş olduğu yemeğe polisin baskın düzenlemesini protesto eden terör örgütü yandaşları, polise ve çevreye molotof kokteylleri ile saldırdı.

  Saldırıda ç ; evre esnafı bü ; yü ; k maddi hasar gö ; rü ; rken , yoldan geç ; mekte olan bir kamyonet atılan molotof sonucu alev alev yandı . Polisin mü ; dahale ettiği gö ; stericiler ara sokaklara kaç ; arak dağıldı .
Terö ; rle Mü ; cadele Polisleri , Ç ; evik Kuvvet Polisi eşliğinde Barış ve Demokrasi Partisi ' nin ( BDP ) Fatih Sultan Caddesi No : 183 ' teki dü ; zenlemiş olduğu geceye saat 18 . 30 sıralarında baskın dü ; zenledi . Yoğun gü ; venlik ö ; nlemi alan polis , caddenin giriş ve ç ; ıkışlarını araç ; trafiğine kapattı .
Polisin mekâ ; nda arama ve kimlik kontrolü ; yaptığı sırada terö ; r ö ; rgü ; tü ; yandaşları , polise ve ç ; evreye molotof kokteylleri ile saldırdı . Ç ; evredeki dü ; kkâ ; nlar ve yoldan geç ; mekte olan bir araç ; da molotoflardan alev aldı . Erdal Taş yö ; netimindeki kamyonet atılan molotof kokteylleri sonucu alev alev yandı . Yanan kamyonet panzerden sıkılan tazyikli su ile gü ; ç ; lü ; kle sö ; ndü ; rü ; ldü ; . Kamyonetten son anda ç ; ıkarak hayatını kurtaran Taş , aracının kullanılamaz hale geldiğini sö ; yledi .
Ç ; evreye saldıran gö ; stericilere polis tazyikli su ve biber gazlarıyla mü ; dahale etti . Polisin kovaladığı gö ; stericiler ara sokaklara kaç ; arak dağıldı . Bu arada BDP ' lilerin bulunduğu mekâ ; nda araştırmalarını tamamlayan polis 7 kişiyi gö ; zaltına aldı .