MSB'den sabotaj iddialarına cevap geldi

1997'de Kırıkkale MKE'de meydana gelen patlama ile ilgili ortaya atılan 'Yunan ajanlarının parmağı var' iddialarına Milli Savunma Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

MSB'den sabotaj iddialarına cevap geldi
  Milli Savunma Bakanlığı , 1997 ' de Kırıkkale MKE ' deki patlamanın &ldquo ; Tamamen ü ; retim esnasındaki teknik nedenlerden meydana geldiğini ve kesinlikle kurum dışı bir etki yada sabotaja ilişkin bulgu olmadığını ' bildirdi .

MSB ' den yapılan yazılı aç ; ıklamada , bazı yazılı ve gö ; rsel basında konuya ilişkin ' Yunanistan ' da pazar gü ; nleri yayınlanan bir gazeteye dayandırılarak ' , ' Kırıkkale ' yi havaya Yunanlı mı uç ; urdu ' iddiaların yer aldığı anımsatılarak , bu haberlerin gerç ; ek dışı olduğu kaydedildi . Aç ; ıklamada , şö ; yle denildi : ' MKE kurumunun Kırıkkale ' deki mü ; himmat fabrikası 3 Temmuz 1997 tarihinde meydana gelen patlamadan hemen sonra , MKE kurumu , sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Sosyal Gü ; venlik Bakanlığı Teftiş Kurullarına mensup mü ; fettişler ile Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı ve emniyet makamları tarafından ayrıntılı bir şekilde inceleme ve soruşturma başlatılmıştır . Anılan teftiş kurulları ve emniyet makamlarının raporlarına ve Cumhuriyet Başsavcılığı ' nın iddianamesine dayanılarak , Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi ' ne dava aç ; ılmıştır . Yapılan bü ; tü ; n inceleme , soruşturma ve yü ; rü ; tü ; len adli dava sonucunda , sö ; z konusu patlamanın , tamamen ü ; retim esnasındaki teknik nedenlerden meydana geldiği ve kesinlikle kurum dışı bir etki veya sabotaja dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı sonucuna varılmıştır . '