Metroda ilginç eylem

New York'ta eksi 4 derecelik donducuru soğuğa rağmen binlerce yolcu pantolonsuzdu.

Metroda ilginç eylem
  Binlerce New Yorklu metro yolcusu pantolonsuz olarak yolculuk ediyordu . ' Yıllık Geleneksel Pantolonsuz Metro Yolculuğu ( Annual No Pants Subway Ride ) ' eyleminin 9 ' ncusuna yaklaşık 3 bin New Yorklu katıldı . Şehrin ç ; eşitli istasyonlarından hareket eden pantolonsuz metro yolcuları , Union Square istasyonunda bir araya gelerek , son derece renkli gö ; rü ; ntü ; lerin oluşmasına neden oldular .

' Improv Everywhere ' adlı anarşik komedi topluluğunun ö ; ncü ; lü ; ğü ; nü ; yaptığı ' sosyal kaos eylemi ' 2001 yılından beri her sene yapılıyor . New York asayiş nizamnamesine aykırı olan bu eyleme katılanlar , polis tarafından sorgulandıklarında ' pantolonlarını evde kazayla unuttuklarını ' iddia ediyorlar . 2006 yılında eylemde New York polisi 8 eylemciyi ' teşhircilik ' iddiasıyla gö ; zaltına almıştı .

Improv Everywhere grubu , BestBuy adlı elektronik mağaza zincirine karşı gerç ; ekleştirdikleri eylemle de dikkatleri ü ; zerine ç ; ekmişti . IE grubunun 80 ü ; yesi tıpkı Best Buy ç ; alışanlarının ü ; niforması gibi mavi tişö ; rt ve haki pantolonlar giyerek Best Buy mağazasına girmiş ve mü ; şterilerle ç ; alışan gibi konuşmuşlardı .

2001 yılında 7 kişiyle başlattıkları ' pantolonsuz metro yolculuğu ' eylemi ise en popü ; ler eylemleri oldu . Gelenekselleşen bu eyleme artık New York dışında birç ; ok dü ; nya şehrinde de IE ü ; yesi katılarak kü ; resel bir ' sosyal kaos gü ; nü ; ' oluşturma yolunda ilerliyor . Grup sö ; zcü ; leri , amaç ; larının , ' Sosyal hayata biraz kaos ve neşe katmak ' olduğunu iddia ediyor .

( Haber 7 )