Mehmetçik boşuna mı şehit oldu?

Hüseyin Çelik, kendilerinden öceki siyasilerin işlerini iyi yapmadığını bu yüzden de binlerce askerin bile bile ölüme gönderildiğini söyledi.

  Ç ; elik , partisinin Adana teşkilatının dü ; zenlediği 3 . Dö ; nem Siyaset Akademisi eğitimlerinin , Seyhan Belediyesi Kü ; ltü ; r Merkezi ' nde gerç ; ekleştirilen ' ' Demokrasi Kü ; ltü ; rü ; ' ' konulu son dersinde yaptığı konuşmada , Tü ; rkiye ' nin bazı kronikleşmiş meselelerinde siyasilerin ' ' ö ; ğrenilmiş ç ; aresizlik ' ' iç ; erisinde olduğunu , ' ' ö ; nceki başarısızlıklara bakarak ç ; ö ; zü ; msü ; zlü ; ğü ; baştan kabullendiklerini ' ' sö ; yledi .

AK Parti ' den ö ; nceki iktidarların Gü ; neydoğu Anadolu Bö ; lgesi ve terö ; r konularında ' ' ö ; ğrenilmiş ç ; aresizlik ' ' iç ; erisinde olduklarını savunan Ç ; elik , ' ' Kendi ellerini taşın altına koyacakları yerde , Mehmetç ; iği koydular . Ö ; ğrenilmiş ç ; aresizlik hayvana yakışır , ama insana yakışmaz . İnsan irade demektir , siyaset daha da irade demektir . Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın sö ; ylediği gibi , korkaklar hiç ; bir zaman zafer abideleri dikemezler . Siyaset cesaret işidir , yoksa bu işe talip olmayın ' ' dedi .

Tü ; rkiye ' nin yurt dışında parlayan bir yıldız , ancak muhalefet partilerine gö ; re ise ' ' adeta ö ; lmü ; ş durumda ' ' olduğunu sö ; yleyen Ç ; elik , şö ; yle devam etti :

' ' Kendi evimiz iç ; inde kargaşa varsa , bunu dü ; zeltmemiz gerekmiyor mu? Biz , Cumhuriyetle birlikte gayrimü ; slimleri , Kü ; rtleri , Alevileri , kö ; ylü ; leri ve dindar insanları ö ; tekileştirdik . 1946 ' ya kadar kö ; ylü ; lerin Ulus ve Kızılay ' a girmesi yasaktı . Aşık Veysel bile elinde sazıyla geliyor , Atatü ; rk Bulvarı ' na sokmuyorlar . Kö ; ylü ; leri Avrupalılar , elç ; iler gö ; recek , ' ç ; ağdaş imajımız zedelenecek ' diye dü ; şü ; nü ; lü ; yor . Anlayış bu . 1946 ' da kö ; ylü ; nü ; n oyu makbul olunca , ' ö ; teki ' olmaktan ç ; ıktı , ama diğerlenin problemi devam ediyor .

Biz dedik ki , kimse kendini ' ö ; teki ' hissetmesin . Mevcut anlayışı değiştirdik . Dağdaki terö ; riste sesleniyorum , ' niye ç ; ıktın dağa? ' , ' Benim varlığım kabul edilmiyordu ' diyor . Şimdi senin varlığını kabul eden bir hü ; kü ; met var . ' Benim dilim yok sayılıyordu ' diyor , biz var sayıyoruz . 24 saat Kü ; rtç ; e yayın yapan bir kanal var artık . ' Mü ; zik yapmak istiyorum ' diyor . Yap , şimdi ö ; zel TV ' lere de mü ; saade ediyoruz . Biz terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; n istismar ettiği bü ; tü ; n unsurları elinden almalıyız . Hedef hem terö ; rü ; bitirmek , hem de demokrasimizin standartlarını en yü ; ksek dü ; zeye ç ; ıkarmaktır . ' '

- ' ' DEMOKRATİK AÇ ; ILIM ' ' -

Demokratik aç ; ılım adı altında yapılan ç ; alışmaların , medeni dü ; nyanın demokrasi adına yaptıkları standartlar olduğunu vurgulayan Ç ; elik , ' ' Birilerinin zannettiği gibi biz birilerinden alıp , birilerine bir şey vermiyoruz . Mesela Kocaeli , Bilecik ' ten alıp Mardin ' e , Bitlis ' e , Muş ' a kimse bir şey vermiyor . Şu salonun iç ; indeki oksijenin miktarını artıralım , burada kadınlar da erkekler de , Sü ; nni de Alevi de , dindar da dinsiz de , doğudan gelen vatandaş da Adana ' nın yerlisi de rahat nefes alır . Benim nefes almam bir başkasına mani değil . İnsan hakları ve ö ; zgü ; rlü ; kler başkasıyla paylaşılmadan tadı ç ; ıkarılamayacak şeylerdir ' ' dedi .

Ç ; elik , sayıca az bazı kişilerin ' ' bir eline gü ; neş bir eline ay verilse ' ' Kü ; rtç ; ü ; lü ; kten ya da Tü ; rkç ; ü ; lü ; kten vazgeç ; meyeceğini ifade ederek , şunları kaydetti :

' ' Onlar marjinal gruplar . Biz halkımızın gö ; nlü ; nü ; kazanmak zorundayız . ' Habur ' da Silopi ' de geldiler , gö ; rü ; ntü ; kö ; tü ; oldu ' deniyor . Siz gü ; zel bir şey yapıyorsunuz , arabanızla hayırlı bir işe gidiyorsunuz . Bu sırada yol kazası olabilir . O gö ; rü ; ntü ; leri Cumhurbaşkanı , Başbakan , İç ; işleri Bakanı , hepimiz tasvip etmedik . Ancak , başkalarının hatalarından yola ç ; ıkarak kendi doğrularımızdan vazgeç ; emeyiz . Dostumuzu dü ; şmanımızı , gittiğimiz istikameti iyi bilmeliyiz . Aklımızı duygularımızın ö ; nü ; ne ç ; ıkarırsak bu işi ç ; ö ; zeriz . Aksi halde ç ; ö ; zemeyiz . Osmanlı İmparatorluğu duyguları aklın ö ; nü ; ne geç ; irdiği iç ; in dağılıp gitti . '