Maliye, 80 milyar Dolar'ın peşine düştü

Varlık Barışı kapsamında 47,3 milyar liralık rekor beyana ulaşan Maliye, rotayı patronların zulasına çevirdi.

  İsviç ; re ve Lü ; ksemburg ile yapılan anlaşma sonrasında gizli hesaplar mercek altına alınacak . Gurbetç ; ilerin birikimlerinin yoğun olduğu Avusturya , Libya , Almanya ve Rusya gibi ü ; lkelerin yanı sıra Cayman , Virgin ve Seyşel adaları ile de gö ; rü ; şme trafiği hız kazanacak .
Varlık Barışı kapsamında yurtdışından beyan edilen rakamlardan memnun olduklarını belirten Maliye ' den ü ; st dü ; zey bir yetkili , amaç ; larının yurtdışındaki varlıkları Tü ; rkiye ' ye ç ; ekmek olduğunu sö ; yledi . Gizli hesapların kapısını aç ; tıklarını aktaran aynı yetkili , ' Ancak elde ettiğimiz sonuç ; lar gelen rakamın yeterli olmadığını gö ; steriyor .
Yeni hedefimiz patronların beyan etmekten kaç ; ındıkları rakamları ü ; lke ekonomisine kazandırmak iç ; in ç ; alışmak . ' dedi . Bu kapsamda GİB , Bankacılık Dü ; zenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK ) ile Masak ' ın ortak ç ; alışma yü ; rü ; teceğini kaydetti . 60 milyar doları İsviç ; re ' de olmak ü ; zere yurtdışında Tü ; rklere ait 100 milyar dolarlık birikim olduğu hesaplanıyor . Maliye ' nin hedefi ise bu rakamın en az 50 milyar dolarını Tü ; rkiye ekonomisine kazandırmak . Bu kapsamda vergi avantajı olan ü ; lkelere yö ; nelik her tü ; rlü ; para transferi mercek altına alınacak .
Varlık Barışı kapsamında yurtdışında gizli hesabı olanlara yü ; zde 2 vergi ile birikimlerini Tü ; rkiye ekonomisine kazandırma şansı tanıdıklarına dikkat ç ; eken Maliye yetkilisi , işadamlarını vergi kaç ; ırmamaları konusunda uyardı .
Aynı yetkili , ' Herkes istediği ü ; lkede hesap aç ; mada serbest . Ancak hiç ; kimsenin vergi kaç ; ırma gibi bir ayrımcılığı yok . Ö ; nü ; mü ; zdeki gü ; nlerde barışa yanaşmayanların peşine dü ; şeceğiz . ' dedi . Vergi cennetleri listesinde yerleşik veya faaliyette bulunan kurumlara ' nakden veya hesaben yapılan , tahakkuk ettirilen ½ ; bü ; tü ; n ö ; demelerden yü ; zde 30 vergi kesintisi ( stopaj ) yapılıyor .
Vergi cennetlerinin amacının , bankacılık , finans ve vergisel konularda sundukları imkâ ; nlarla ve gizlilik prensipleriyle her ü ; lkeden her milletten yabancı yatırımcıyı , yabancı sermayeyi kendilerine ç ; ekmek olduğunu belirten yetkililer , haritada yeri dahi bilinmeyen bu ü ; lkeler ü ; zerinden yü ; z milyarlarca dolarlık işlem yapıldığına dikkat ç ; ekiyor .