İsrail'den Kurtlar Vadisi protestosu

İsrail'den bu kez de Kurtlar Vadisi Pusu dizisine uyarı geldi.

İsrail'den Kurtlar Vadisi protestosu
  İsrail , Ankara ile kriz yaşanmasına neden olan&ldquo ; Ayrılık&rdquo ; dizisinin ardından bu sefer de &ldquo ; Kurtlar Vadisi Pusu&rdquo ; ya yö ; nelik diplomatik kanallardan bir protesto girişiminde bulundu .

Daha ö ; nce TRT ' de yayınlanan Gazze konulu &ldquo ; Ayrılık&rdquo ; dizisini de protesto eden İsrail ' in bu defa &ldquo ; Kurtlar Vadisi Pusu&rdquo ; nun ö ; nceki hafta gö ; sterilen bö ; lü ; mü ; ne ilişkin olarak harekete geç ; ti .

Yedioth gazetesinin internet sitesinde yer alan habere gö ; re , İsrail Dışişleri Bakanlığı , konu hakkında bilgi almak iç ; in Tel Aviv Bü ; yü ; kelç ; isi Oğuz Ç ; elikkol ' u Bakanlığa ç ; ağırdı .

Edinilen bilgiye gö ; re , İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon , Bü ; yü ; kelç ; i Ç ; elikkol ' a diziden duydukları rahatsızlığı ve ü ; zü ; ntü ; yü ; iletti .

' HEP SİZ Mİ SUÇ ; İŞLEYECEKSİNİZ? '

' Kurtlar Vadisi Pusu ' dizisinde İsrail ' in tepkisini ç ; eken olay şö ; yle gelişti . Polat Alemdar , Memati ' nin oğlunu kurtarmak iç ; in İsrail Bü ; yü ; kelç ; iliği ' ne ait bir konuta baskın yapıyordu . Polat ' ın , ç ; ocuğu esir alan kişiyi başından vurduğu sırada ekranlara gelen gö ; rü ; ntü ; ise İsrail ' in tepkisine yol aç ; tı . Polat ' ın vurduğu kişinin başından sıç ; rayan kan duvardaki Davut Yıldızı ' na sıç ; radı .

İsrail ' in asıl tepkisini ç ; eken olay ise Polat ile İsrail hesabına ç ; alışan bir kişi arasında geç ; en şu diyalog oldu :

- Burası yabancı bir ü ; lke toprağı . Savaş suç ; u işliyorsunuz .

Polat : Hep siz mi savaş suç ; u işleyeceksiniz