'İnternet her derde deva'

İnternetin her derde deva olduğunu belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,'Çaya çorbaya limon neyse insan için de internet o' dedi.

'İnternet her derde deva'
  Global KOBİ Platformunda konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , Bakanlığın 2010 yılında yatırımlarının 15 milyarı aşacağını belirterek , dü ; nyanın 29 buhranından sonra en bü ; yü ; k ekonomik kriz yaşanmasına karşın Tü ; rkiye ' nin yol almaya devam ettiğini kaydetti . Bö ; lü ; nmü ; ş yolları yaparak hayatları birleştirdiklerini anlatan Yıldırım , bö ; lü ; nmü ; ş yollar sonrasında kazaları yü ; zde 89 azalttıkları dile getirdi .

Yıldırım , ' İnternet her derde deva . Ç ; aya ç ; orbaya limon neyse insan iç ; in internet o ' dedi .

2013 ' e kadar 55 milyon , 2023 ' e kadar ise 70 milyon bilgisayar okur-yazar olmasının hedeflendiğini sö ; yledi . ' Ancak , o zaman bilgi toplumu olacağız ' diyen Yıldırım , internetin zararları da olduğunu , bunun iç ; in tedbirler de aldıklarını kaydetti .

Dü ; nyanın her yerinde rekabetin kızıştığını anlatan Yıldırım , ' Akıl teri alın terini geç ; iyor . İnternet işletmelerde verimliliği yü ; zde 50 artırıyor . Arşivler de internete taşınıyor . Ö ; nemli olan bilgiye sahip olmak değil , bilgiyi kullanmak . Gö ; zü ; kmeyen şeylerde daha ç ; ok gelecek var ' diye konuştu .

' TÜ ; RKİYE İNTERNETİ SEVİYOR '

TTNET Genel Mü ; dü ; rü ; Tahsin Yılmaz , Tü ; rkiye ' nin interneti ç ; ok sevdiğini belirterek , dü ; nyada 1 . 6 milyar internet kullanıcısı olduğunu , Google ' da her gü ; n 2 . 7 milyar arama yapıldığını dile getirdi . 2009 itibariyle Tü ; rkiye ' nin 12 milyon Facebook kullanıcısı ile dü ; nyada ü ; ç ; ü ; ncü ; sırada olduğunu ifade iden Yılmaz , ayrıca Tü ; rkiye ' nin 29 milyon msn kullanıcısı ile dü ; nya ikincisi , Hotmail kullanıcısı sıralamasında ise beşinci olduğunu sö ; yledi . Yılmaz , Avrupa Telekomü ; nikasyon Birliği raporuna gö ; re Tü ; rkiye ' nin 16 milyon yeni internet kullanıcısı ile internet kullanıcısı en fazla artan ü ; lke olduğunu belirterek , 3G ile bunun daha da artacağını kaydetti . Yılmaz , Tü ; rkiye ' de 1 . 8 milyon işletme olmasına karşın 1 milyon işletmenin genişbant internet kullandığını sö ; zlerine ekledi .