Eminağaoğlu'na takipsizlik kararı

Ergenekon davasında Savcılık, YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında takipsizlik kararı verdi.

Eminağaoğlu'na takipsizlik kararı
  Ergenekon ile bağlantıları bulunduğu gerekç ; esiyle telefonları dinlenen 10 hakim ve savcı hakkında Adalet Bakanlığı ' na gö ; nderilen 20 Nisan tarihli fezlekede , &ldquo ; Bu konuda delil yok&rdquo ; denilmiş , yargı mensuplarının &ldquo ; ahlaka aykırı ilişki&rdquo ; kurduğu ö ; ne sü ; rü ; lmü ; ştü ; .

SORUŞTURMA İZNİ NASIL VERİLDİ

İşç ; i Partisi ( İP ) Genel Merkezi ' nde yapılan aramada , Nusret Senem ' in bilgisayarında 50 ' yi aşkın yargı mensubunun telefonları ele geç ; irildi . Ergenekon savcıları , Ergenekon sanığı olan emekli Tuğgeneral Veli Kü ; ç ; ü ; k ' ü ; n ajandasında ve bazı ihbar mektuplarındaki bilgileri , bu dokü ; manlarla birleştirdi . Savcılık , bu belgeleri &ldquo ; gereği yapılmak ü ; zere&rdquo ; Adalet Bakanlığı ' na gö ; nderdi .

BAKANLIKTAN UCU AÇ ; IK İZİN

Adalet Bakanlığı , Eylü ; l 2008 ' de , kimin hakkında olduğunu belirtmeksizin aç ; ık uç ; lu bir soruşturma izni verdi . Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu da belgede isim belirtilmemesine rağmen , aralarında Eminağaoğlu ve Kaç ; maz ' ın da bulunduğu 10 ' u aşkın hakim ve savcı hakkında soruşturma başlattı . Bu kişilerle ilgili olarak mahkemeden dinleme kararları da alındı .