Çin mallarında zehir bulundu

Çin'den ithal edilen çocuk takılarında tehlikeli metallerden kadmiyum bulunduğu öğrenildi.

Çin mallarında zehir bulundu
  ABD laboratuarlarında yapılan testlerde , sö ; z konusu takı ö ; rneklerin birinde ağırlık olarak yü ; zde 91 oranında kadmiyum bulunduğu belirtildi . Amerikan AP ajansının haberinde , test edilen diğer bazı parç ; alarda da ağırlık olarak yü ; zde 89 , 86 ve 84 oranlarında kadmiyuma rastlandığı kaydedildi .

Haberde , zehirli olduğu iç ; in ç ; ocuk takılarında kurşun kullanmaları yasaklanan bazı Ç ; inli ü ; reticilerin bunun yerine daha tehlikeli bir metal olan kadmiyum kullandıkları ve bunun ortaya ç ; ıkması ü ; zerine , ABD ' nin soruşturma başlattığı ifade edildi . Haberde , testlerin 3 eyaletten getirilen 103 parç ; a ü ; zerinde yapıldığı ve bunların yü ; zde 12 ' sinde en az yü ; zde 10 oranında kadmiyum bulunduğunun tespit edildiği dile getirildi .

Kadmiyum kanserojen bir madde olarak biliniyor ve kurşun gibi kü ; ç ; ü ; klerde beyin gelişimini engelleyebiliyor . Bu madde doğadaki en tehlikeli 275 madde arasında kadmiyum 7 . sırada bulunuyor .

Haberde ayrıca kadmiyumun zehirli etkisine maruz kalmak iç ; in ille de bu maddeyi yutmak gerekmediği , iç ; inde kadmiyum bulunan parç ; aları sü ; rekli ağza almanın bile vü ; cudu zehirlemeye yettiği vurgulandı .

Ç ; in ' de geç ; tiğimiz yıllarda ihraç ; edilen ve ç ; ocuklar iç ; in tehlikeli olan birç ; ok ü ; rü ; nde kurşun bulunmuş ve bunun ü ; zerine Ç ; in ' den yapılan sö ; z konusu ü ; rü ; nlerin ihracatı ağır darbe almıştı .