Bu hafta kar bekleniyor!

Ilık başlayan Ocak ayında, bu hafta sıcaklıklar hızla düşerek,iç ve Batı bölgelerde 5 ila 7 derece azalacak.

Bu hafta kar bekleniyor!
  Yapılan son değerlendirmelere gö ; re ; ü ; lkenin bü ; yü ; k bir bö ; lü ; mü ; nde yağış geç ; işlerinin gö ; rü ; leceği tahmin ediliyor . Hava sıcaklığı iç ; ve batı bö ; lgelerde 5 - 7 derece azalacak , diğer yerlerde ö ; nemli bir değişiklik olmayacak .

Yağışlar ; genellikle yağmur ve sağanak , sabah saatlerinde iç ; bö ; lgelerin yü ; ksekleri ile ö ; ğle saatlerinden sonra Doğu Anadolunun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor .

Sabah ve gece saatlerinde doğu bö ; lgelerimizde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis gö ; rü ; leceği tahmin ediliyor .

Rü ; zgar genellikle gü ; ney ve gü ; neybatı ( lodos ) yö ; nlerden hafif ara sıra orta kuvvette , sabah saatlerinde Marmaranın gü ; ney ve doğusunda kuvvetli ( 40-60 km/saat ) olarak esecek .

Tü ; rkiye ' nin beş bü ; yü ; k kent merkezinin hava koşulları şö ; yle : İstanbul ' da bu hafta sıcaklık her gü ; n biraz dü ; şecek . Bugü ; n hafif yağmur var ama gü ; neş de gö ; rü ; lebilecek , yarın hava daha kapalı ve soğuk , Ç ; arşamba ' dan itibaren yağmur daha uzun sağanaklar şeklinde yağacak .

Ankara yağışlı , İzmir ' de yağmur gü ; n iç ; inde hafifleyecek ve gü ; neş gö ; rü ; lecek . Bursa soğuyor , Uludağ hafif kar yağışlı , Adana bir ara yağmurlu olacak .

BÖ ; LGE BÖ ; LGE DURUM

Marmara genelindeki geceki yağış bugü ; n Bursa , Kocaeli , Sakarya arasında etkili . Trakya ' dan başlayarak gü ; neş gö ; rü ; lü ; yor . Haftanın ikinci yarısı daha soğuk hava ve daha uzun sü ; reli yağışlar olacak .

İç ; Anadolu ' da bugü ; n hava 6 derece birden soğudu , bö ; lge genelinde sağanak yağmur etkili , Sivas ' ta bu akşama doğru kar yağışı da gö ; rü ; lebilir . Yarın bö ; lgede ç ; ok zayıf yağışlar olacak .

Bugü ; n Ege de soğuyor , geceki yağış , sabah sü ; rse de , gü ; n ortası kıyılarda gü ; neş gö ; rü ; lebilecek . Yarın Gü ; ney Ege ' de , Ç ; arşamba ise Ege ' nin tü ; m kentlerde yine yağış var .

Akdeniz ve Gü ; neydoğu Anadolu ' da bugü ; n kısa sü ; reli yağmurla , beraber gü ; neşte gö ; rü ; lü ; yor . Ancak yarından itibaren gü ; neyde hava daha kapalı ve soğuk olacak , Ç ; arşamba daha kuvvetli sağanaklar başlayacak .

Doğu Anadolu akşam bulutlanacak ve Malatya ' ya yağmur gelecek . Gece Erzurum-Kars , Ağrı arasında oluşan dondurucu soğuk , bu gece havanın bulutlanmasıyla hafifleyecek . Ç ; arşamba bu bö ; lgeye yine kar geliyor .

Batı Kradeniz bugü ; n en ç ; ok soğuyan bö ; lge : sıcaklık 7-8 derece birden dü ; ştü ; ve yağış gü ; ndü ; z Bolu ' dan-Samsun ' a , akşam ise Rize ' ye kadar kuvvetli yağacak , Bolu ve Karabü ; k ' ü ; n dağlarında ise kar bekleniyor .

UYARILAR

KUVVETLİ RÜ ; ZGAR UYARISI :

Rü ; zgarın ; sabah saatlerinde Marmaranın gü ; ney ve doğusunda gü ; ney ve gü ; neybatı ( Lodos ) yö ; nlerden kuvvetli ( 40-60 km/saat ) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler , ulaşımda aksamalar , ç ; atı uç ; ması vb ) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir .

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde doğu bö ; lgelerimizde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ( ulaşımda aksamalar , v . b . ) başta sü ; rü ; cü ; ler olmak ü ; zere , ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir .