Bitkilerin ilaçlar üzerindeki yan etkileri

Sağlıklı bitkiler ilaçlarla birlikte kullanıldığında olumsuz sonuçlar doğurabiliyor.

Bitkilerin ilaçlar üzerindeki yan etkileri
  Bunlara ö ; rnek olarak . . .

&bull ; Ekinezya : Aspirin ve kortizon tipi ilaç ; larla birlikte alındığında ishal , kabızlık , alerji ve mide rahatsızlıkları gö ; rü ; lebilir .
&bull ; Efedra : Burun aç ; ıcı ilaç ; lar , kafein , tansiyon ve kalp ilaç ; larıyla kullanıldığında , baş ağrısı , sinirlilik , tansiyon yü ; kselmesi , felç ; ve hatta kalp krizine dahi yol aç ; abilir .
&bull ; Garlik : Aspirin ve romatizma ilaç ; larıyla birlikte alındığında kanama , bulantı ve alerjiye yol aç ; abilir
&bull ; Ginkgo biloba : Aspirin , romatizma ilaç ; ları , kan sulandırıcı ve idrar sö ; ktü ; rü ; cü ; lerlerle kullanıldığında mide rahatsızlığı , epilepsi ve kramplar gö ; rü ; lebilir .
&bull ; Ginseng : Aspirin ve romatizma ilaç ; ları , kalp ilaç ; ları , şeker hapları , idrar sö ; ktü ; rü ; cü ; lerle birlikte alındığında baş ağrısı , uyku problemi , ü ; rtiker , vajinal kanamaya yol aç ; abilir .
&bull ; Glukozamin ; idrar sö ; ktü ; rü ; cü ; ve insü ; linlerle beraber kullanıldığında şişkinlik , gaz ve ishale yol aç ; abilir
&bull ; Kava : Parkinson ve kan sulandırıcı ilaç ; larla kullanıldığında uyuklama , kaşıntı ve karaciğer rahatsızlığı
&bull ; Melatonin : Romatizmal ilaç ; lar , kortizon ve beta blokerlerle alanlarda uyuklama , depresyon gö ; rü ; lebilir .
&bull ; Cayenne , diyabetik bö ; brek hastalıkları , kalp yetmezliği ilaç ; ları , ve yü ; ksek tansiyonda kullanılan bazı ilaç ; lar , theophiline gibi astım ilaç ; ları ile birlikte kullanılmamalıdır . Cayenne bu ilaç ; ların emilmelerini artırarak toksik etki yapar .